BBC: Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol şi este convins că va supravieţui

Vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a declarat miercuri seară pentru BBC că este convins că premierul Robert Fico "va supravieţui" şi că acesta nu se mai află într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 mai 2024, 09:14   13
Tomas Taraba

"Am fost foarte şocat... din fericire, din câte ştiu, operaţia a decurs bine - şi cred că în cele din urmă va supravieţui... nu este într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol în acest moment", a declarat el.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Robert Kalinak, ministrul apărării, declarase că premierul a fost operat mai mult de trei ore şi că "se luptă pentru viaţa sa".

Taraba a mai spus că focurile de armă au fost trase "de foarte aproape" de către un bărbat în vârstă.

"A fost grav rănit - un glonţ a fost tras în stomac şi al doilea i-a lovit articulaţia - imediat a fost transportat la spital şi apoi a intrat în operaţie", a detaliat Taraba.

Ca şi ministrul de interne al cabinetului Fico, Tomas Taraba a criticat partidele de opoziţie, acuzându-le că folosesc "narative false" şi că îl prezintă pe Fico ca fiind "aproape un monstru", comentarii care, în opinia sa, nu au ce căuta într-o democraţie.

news.ro

Număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa până la sfârşitul lunii aprilie

La sfârşitul lunii aprilie a fost înregistrat un număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa în lume, potrivit datelor publicate joi de ONU. Războaiele din Gaza, Sudan şi Birmania au crescut foarte mult numărul persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele de mai bine de un an, a precizat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în raportul său anual.

„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.