BBC: Vicepremierul Slovaciei spune că Robert Fico nu mai este într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol şi este convins că va supravieţui

Vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a declarat miercuri seară pentru BBC că este convins că premierul Robert Fico "va supravieţui" şi că acesta nu se mai află într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 mai 2024, 09:14   18
Tomas Taraba

"Am fost foarte şocat... din fericire, din câte ştiu, operaţia a decurs bine - şi cred că în cele din urmă va supravieţui... nu este într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol în acest moment", a declarat el.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Robert Kalinak, ministrul apărării, declarase că premierul a fost operat mai mult de trei ore şi că "se luptă pentru viaţa sa".

Taraba a mai spus că focurile de armă au fost trase "de foarte aproape" de către un bărbat în vârstă.

"A fost grav rănit - un glonţ a fost tras în stomac şi al doilea i-a lovit articulaţia - imediat a fost transportat la spital şi apoi a intrat în operaţie", a detaliat Taraba.

Ca şi ministrul de interne al cabinetului Fico, Tomas Taraba a criticat partidele de opoziţie, acuzându-le că folosesc "narative false" şi că îl prezintă pe Fico ca fiind "aproape un monstru", comentarii care, în opinia sa, nu au ce căuta într-o democraţie.

news.ro

(VIDEO) Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition. Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina