Noi detalii despre cazul omului de afaceri rus, prins cu pașaport fals la PTF Leușeni. IGPF: Se afla la bordul rutei Chișinău-București și era anunțat în căutare prin Interpol

Un rus care era dat în căutare de INTERPOL, ar fi încercat să treacă ieri, 8 septembrie, frontiera Leușeni cu un pașaport ucrainean falsificat. Potrivit surselor PulsMedia.MD este vorba despre omul de afaceri rus, Andrei Nemolyakin, care este cătuta de către autoritățile moscovite pentru deturnarea a 500 de milioane de ruble de la Ministerul rus al Apărării.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 9 septembrie 2024, 15:28   635
IGPF

Străinul, pasager al rutei „Chișinău-București”, a intrat în vizorul autorităților după ce a fost selectat pentru verificări suplimentare, în baza profilului de risc.

„Polițiștii de frontieră au descoperit că persoana vizată a prezentat un pașaport aparent emis de autoritățile ucrainene. Însă, la o examinare mai amănunțită, prin utilizarea echipamentului special, s-a stabilit că documentul prezintă semne evidente de falsificare. Confruntat cu această situație, cetățeanul a refuzat să ofere orice declarații cu privire la proveniența pașaportului falsificat. În cadrul procedurii de control, persoana a fost nevoită să furnizeze din telefonul său mobil datele sale reale, inclusiv o copie a pașaportului original. Verificările ulterioare au scos la iveală o alertă Interpol pe numele acestuia, legată de escrocherie”, se mai artă în comunicatul Poliției de Frontieră.

Astfel, documentul falsificat a fost ridicat și transmis pentru expertiză criminalistică detaliată, iar cercetările continuă.

Amintim că PulsMedia.MD a scris cu referire la surse că este vorba despre omul de afaceri rus, Andrei Nemlyakin. Potrivit surselor, Nemolyakin a intrat ilegal pe teritoriul R.Moldova (n.r. cel mai probabil prin zona din stânga Nistrului) și intenționa să ajungă în Uniunea Europeană.

La controlul documentelor Nemolyakin a prezentat un pașaport ucrainean pe numele Mikola Kușnerciuk (Кушнерчук Микола), însă datorită prudenței angajaților IGPF, care și-au dat seama că este vorba despre un pașaport fals, planurile acestuia au fost date peste cap.

SURSE // Omul de afaceri rus, Andrei Nemolyakin, reținut în R.Moldova. Ar fi încercat să treacă prin PTF „Leușeni” cu un pașaport ucrainesc fals

I|G