(SURSE) Cazul soldatului împușcat mortal în Zona de Securitate. Avea 22 de ani, era din UTA Găgăuzia, dar și luase o sumedenie de credite

Au apărut noi detalii despre militarul prin contract al Armatei Naționale, care a murit ieri-seara împușcat cu arma din dotare în timp ce executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 13 septembrie 2024, 10:22   1350
Soldat

Astfel, potrivit surselor PulsMedia.MD, apropiate anchetei și care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, tragedia a avut loc la postul de la Hagimus, Căușeni.

Este vorba despre un militar prin contract al Armatei Naționale, Vitalie C. subofițer în vârstă de 22 de ani, de naționalitate găgăuz, originar din UTA Găgăuzia.

Preliminar se presupune că acesta s-ar fi sinucis efectunându-și o împușcătură în cap cu pușca automat din dotare. Acesta nu a lăsat niciun bilețel de adio prin care să-și explice gestul.

Totodată, sursele noastre menționează că deși militarul avea un salariu de aproximativ 27 de mii de lei lunar, pe numele său ar fi fost luate o sumedenie de credite, de la mai multe bănci comerciale, inclusiv de la Moldova Agroindbank.

Potrivit Ministerului Apărărăii, militarul prin contract executa serviciul în Armata Națională din anul 2023.

Tragedie în Armata Națională. Un militar s-a împușcat mortal în timpul executării serviciului la post

ANRE a aprobat micșorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. ”Energocom”, dar facturile consumatorilor finali rămân neschimbate

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de către S.A. ”Energocom”, furnizorul central de energie electrică, în cuantum de 1,80 lei/kWh (fără TVA). Acest preț este cu aproximativ 21% mai mic față de prețul în vigoare, scrie Bizlaw.MD.

Peste 1300 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova săptămâna trecută. Autoritățile recomandă vaccinarea

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. În perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1310 cazuri de COVID-19 (dintre care 271 în regiunea transnistreană), fiind cu 15% mai puțin față de săptămâna precedentă. Autoritățile de resort recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei, comunică MOLDPRES.