„Nici laie, nici bălaie”! PG „îl apără” pe șef-adjunctul de la Procuratura Nisporeni, care și-ar fi ajutat fratele să scape de dosar în cazul copilului ucis la Boldurești?

Procuratura Generală refuză să comunice dacă șeful-adjunct al Procuraturii Nisporeni, Grigore Ciochină, fratele primarului de Boldurești și ex-șef al IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal un copil de 14 ani, după care a fugit de la fața locului, ar fi fost implicat în ascunderea urmelor crimei și ducerea în eroare a organelor de anchetă.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 februarie 2024, 12:23   2640
Muntean

Procurorul responsabil de relația cu presa a PG, Violina Moraru, întrebată despre acest caz, în loc să confirme sau să infirme informațiile, ne-a comunicat printr-un mesaj că:  însă până la această oră nu a confirmat și nici nu a infirmat informația.

„Urmărirea penală este în desfășurare, fiind întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea adevărului pe caz. Cauza penală se află în gestiunea PCCOCS”, se arată în mesajul expediat de către Moraru.

(n.r. În loc să răspundă la întrebarea redacției PulsMedia.MD, purătorul de cuvânt al PG s-a spălat pe mâini și ne-a adus la cunoștință un răspuns evaziv despre procedurile pe care le fac procurorii în toate dosarele)

Am încercat să obținem detalii de la purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, însă acesta nu a binevoit să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor PulsMedia.MD.

La rândul său, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a continuat pe aceeași undă cu purtătoare de cuvânt al PG, Violina Moraru, mențonând despre „urmărire penală și acțiuni întreprinse pentru stabilirea circumstanțelor”, dar și a precizat că: „Nu comentez informații pe surse, eu mă axez doar pe fapte juridice”.

După mai multe insistențe, dacă confirmă sau infirmă implicarea lui Grigore Ciochină, adjunctul de la Procuratura Nisporeni, în cazul fratelui său, Munteanu a precizat că: „La moment infirm!”.

Aici este de menționat că potrivit surselor PulsMedia.MD apropiate anchetei, atât cele din cadrul PCCOCS cât și cele din cadrul INI, fratele lui Nicanor Ciochină, Grigore Ciochină, ar fi fost unul dintre cei care l-a ajutat pe șofer să ascundă urmele crimei.

Sursele noastre mai precizează că Nicanor Ciochină s-ar fi aflat în stare de ebrietate când a accidentat copilul de 14 ani, pe care l-a lăsat să zacă pe marginea carosabilului. Copilul a decedat până la venire ambulanței, iar Ciochină s-ar fi dus acasă și s-a culcat, după care împreună cu fratele său și un cumătru, inclusiv alte persoane, ar fi încercat să ascundă urmele crimei.

Inițial s-ar fi anunțat în căutare un adutomobil de marca Dacia de culoare întunecată, deși mașina cu care a fost produs accidentul era automobilul primăriei Boldurești și este de culoare albă. Totodată, la început se căuta o Dacia de model Duster, după care s-ar fi modificat modelul și era căutat un automobil de model Logan.

IGP a anunțat că unul dintre complici a fost reținut cu puțin timp în urmă, însă nu este vorba despre ajunctul de la Procuratura Nisporeni, ci un medic stomatolog.

(SURSE) Tragedia de la Boldurești. Adjunctul Procuraturii Nisporeni ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe ex-șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, să ascundă crima

(VIDEO) Tragedia de la Nisporeni. Șoferul care a lovit mortal copilul de 14 ani este primarul de Boldurești, ex-șef IP Nisporeni


 


CNA va avea mai multe competențe

Un proiect de lege ce prevede îmbunătățirea cadrului normativ ce vizează activitatea Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost votat în a doua lectură de 57 de deputați.