EXCLUSIV // Scandal la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” a MAI. Student reținut în schema de escrocherie cu „ruda implicată în accidentul rutier”

Un tânăr a fost reținut de oamenii legii, după ce s-a stabilit că este unul din curierii implicați în schema de escrocherie „ruda implicată în accident”, care de aproape doi ani au lăsat zeci de bătrâni fără sume colosale de bani. Incidentul a avut loc ieri, 10 iulie, în sectorul Rîșcani al capitalei, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 iulie 2024, 10:44   2351
\MAI

O femeie a sunat la serviciul unic de urgență 112, în jurul orei 17:10, și s-a plâns că a nimerit în plasa escrocilor cu „ruda implicată în accident”, dar și că i-ar fi transmis unui individ bani în sumă de 100 000 de lei.

Datorită intervenției operative a ofițerilor de investigație ai Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani, al Poliției Capitalei, imediat a fost identificat și reținut curierul.

Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, au declarat pentru PulsMedia.MD că curierul escrocilor s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 21 de ani,  student al Academiei de Poliție Ștefan cel Mare din cadrul MAI. Acesta este în anul doi la secția fără frecvență.

Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal.

Totodată, despre acest caz a fost sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI care a demarat o anchetă în acest caz.

Aici este de aminti că Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” a MAI anul curent a mai fost implicată într-un scandal, după ce un student băut a sărit la bătaie la un agent de patrulare al INSP care se afla în timpul serviciului, iar anul trecut un student de la aceeași Academie, drogat și în pielea goală a alergat pe coridoare la Hotelul „Jumbo”.

(VIDEO) Agent de patrulare bătut de un student al academiei MAI, după ce i-a prins amica beată la volan

EXCLUSIV // (VIDEO) Un student de la Academia MAI s-a dat în spectacol la un Hotel din Chișinău. A alergat în pielea goală pe coridoare