(FOTO) „Bercut” demonstrează din nou „respect pentru lege”! Agent de pază amendat pentru parcare neregulamentară, la Bălți

Un angajat al așa-zisei companii de securitate Bercut s-a ales cu un proces-verbal, după ce a parca Duster-ul de serviciu pe gazon. Incidentul a avut loc astăzi pe strada Conev, din municipiul Bălți.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 11 septembrie 2024, 16:04   634
Bercut

Un trecător ar fi sesizat a solicitat intervenția unui echipaj de patrulare, după ce ar fi văzut un automobil de marca Dacia Duster parcat cu tupeu pe gazon. 

Astfel, potrivit surselor PulsMedia.MD, angajatul Bercut care se afla la volanul automobilului Dacia s-a ales cu o amendă în mărime de 900 de lei. 

Aici este de menționat că Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a arătat consternat de acțiunile abuzive față de persoanele civile și acțiunile de tortură comise în public de către angajații așa-zisei companii de pază privată Bercut și s-a adresat către IGP și INSP să efectueze „controale inopinate asupra activității SRL „Bercut-Grup” privind neadmiterea abuzurilor în misiunile acestora de asigurare a ordinii publice, și dacă este cazul să suspende/ ridice autorizația de activitate, până la înlăturarea tuturor neajunsurilor”.

Șofer al așa-zisei companii de pază „Bercut”, amendat pentru parcare neregulamentară


Un alt automobil al aceleiași companii de pază privată astăzi a fost urcat pe evacuator și transportat la parcarea specială, după ce dis-de-dimineață, în raionul Cimișlia, agenții de patrulare l-au prins în stare de ebrietate pe angajatul Bercut la volanul mașinii de serviciu.

EXCLUSIV // (FOTO) Logan-ul așa-zisei companii de pază „Bercut”, condus de un șofer în stare de ebrietate dis-de-dimineață, la Cimișlia

Amintim că așa zisa companie de pază privată Bercut, într-o postare pe pagina de Facebook anunța ieri că: „în fiecare tură, agenții de securitate Bercut participă la ședințe de pregătire continuă pentru a fi mereu la curent cu legislația și pentru a asigura protecția beneficiarilor ale serviciilor de securitate Bercut. Respectăm legea și suntem mereu pregătiți să intervenim în orice situație”.

Asta în pofida faptului că în ultima perioadă angajații Bercut tot mai des sunt implicați în acte de tortură.

De râs și de plâns. Tot mai des implicați în acte de tortură, compania BERCUT declară că: „ Respectăm legea și suntem mereu pregătiți să intervenim în orice situație”

(VIDEO) „BERCUT” nu dă doi bani pe buchia legii! Agenți de pază filmați cum au legat și torturat un tânăr, la Ialoveni

Avocatul poporului condamnă ferm acțiunile agajatului BERCUT, Marius Lisnic, care a fost surprins când își bătea joc de un om al străzii

NO COMMENT(VIDEO) Momentul în care un angajat BERCUT își bate joc de un om al străzii. JurnalTV: Șeful BERCUT Murzacov este un apropiat al hoțului în lege Makena

Amintim că anterior Jurnal TV.MD a scris despre faptul că agenția BERCUT a fost înființată în 1999. Singurul fondator și administrator al Agenției de pază și protecție Bercut este fostul polițist Veaceslav Murzacov. El a stat mai mulți ani în închisoare pentru crime de rezonanță și este un apropiat al hoțului în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Mai mult, Murzacov l-a făcut șef al clubului sportiv de lupte al „Bercut” pe complicele său, Vladimir Aga, alias Bezumnîi (nebunul – n.r.) fost supraveghetor din partea lui Makena la Penitenciarul nr. 15 din Cricova.

Aceste date se regăsesc în dosarul intentat pe numele lui Moscalciuc și ale complicilor săi pentru șantajarea deținuților.

Firmele lui Murzacov își au adresa juridică într-un apartament de pe strada Botanica Veche, în timp ce sediul Agenției Bercut se află într-un imobil de aproape 800 de metri pătrați de pe strada Costiujeni 8/3 din orășelul Codru, suburbie a municipiului Chișinău. Imobilul a fost procurat de SRL Saturn Grup, una dintre firmele lui Murzacov în 2014.

Societatea Bercut Grup este administrată în prezent de Vitalie Crăciun. Printre fondatori figurează SRL Bercut Grup tehnic, înregistrată în anul 2005 de către Veaceslav Murzacov, pe când acesta se afla în detenție.

Veaceslav Murzacov este singurul fondator și administrator al unei alte întreprinderi care prestează servicii de protecție și pază, Saturn Grup SRL, înregistrată în 2006. Până în iulie 2016, în calitate de fondator și administrator al întreprinderii Saturn Grup SRL, a figurat Tatiana Paladi, despre care nu se cunosc prea multe detalii.

În 2010, când încă se afla în închisoare, Murzacov a fondat organizația obștească Uniunea Persoanelor Juridice Bercut şi Co în scopul „îmbunătăţirii serviciilor în domeniul activităţii de pază particulară, reprezentarea drepturilor şi intereselor membrilor asociaţie”, iar în calitate de președinte a fost desemnat același Murzacov.

Veaceslav Murzacov a activat, la finele anilor 90, în calitate de șef adjunct al poliției criminale din sectorul Botanica al Capitalei. În dosarul care i-a fost intentat pentru tentativă de omor, Murzacov a fost acuzat că ar fi prestat servicii ilegale de protecție a agenților economici. În 1999, fiind în exercițiul funcțiunii, Murzacov a fondat firma de protecție și pază Bercut.

Tentativa de asasinat de la SRL Cvin

În 2001, Murzacov și Aga au fost implicați într-o tentativă de asasinat. Proprietara unei rețele de restaurante și magazine Cvin, Serafima Botezat și soțul ei, Ion Manoli, au supraviețuit ca prin minune în urma exploziei unei grenade agățată de automobilul personal.

Femeia a suportat mai multe intervenții chirurgicale și cure de reabilitare. Poliția a stabilit mai târziu că cei care au plasat grenada se numesc Timofei Șutac și Vladimir Aga, iar comanditarul asasinatului a fost polițistul Murzacov. Răfuiala ar fi pornit de la faptul că SRL Cvin nu a vrut să „contracteze” servicii de „protecție”.Polițistul a fost arestat la 1 noiembrie 2004, iar la 20 februarie 2006, magistratul Iurie Bejenaru, pe atunci președinte al Judecătoriei Buiucani, l-a condamnat pe Murzacov la 15 ani de închisoare „pentru omor premeditat comis în interes acaparator, dobândirea prin șantaj a avutului proprietarului și exces de putere”.

La 17 mai 2010, Curtea Supremă de Justiție l-a achitat pe Murzacov pe partea legată de omor și i-a redus pedeapsa la 7 ani de închisoare, acesta fiind găsit vinovat de însușirea bunurilor prin șantaj și exces de putere. Timofei Șutac și Vladimir Aga au fost condamnați la câte 14 ani de închisoare.

Veaceslav Murzacov și-a ispășit pedeapsa în penitenciarele din Lipcani și Pruncul. În timp ce se afla la Pruncul, Murzacov a stat într-o celulă cu hoțul în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena, și a făcut parte din gruparea criminală condusă de acesta.