EXCLUSIV (VIDEO) Momentul în care fugarul deputat urainean „prorus”, Artyom Dmytruk, dă bir cu fugiții prin sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău

Rreporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia imaginilor video cu deputatul ucrainean Artyom Dmytruk, care ieri trecut ilegal frontiera ucraineană și a cerut azil politic în R.Moldova, după care la ora 17:40, a urcat la bordul unei aeronave de pe cursa Chișinău-Roma.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 26 august 2024, 16:36   3586
AIC

Potrivit surselor PulsMedia.MD, alesul poporului ucrainean, care a criticat intervenția ucrainenilor în regiunea rusă Kursk, a părăsit ieri R.Moldova prin sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău.

Acesta avea  o  pălărie  neagră  pe  cap  și  era  îmbrăcat în  tricou  alb.

Dmytruk este suspectat că a atacat un reprezentant al organelor de drept, dar și un militar. PulsMedia.MD a scris ieri cu referire la surse despre faptul că Artyom Dmytruk a intrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 24 august și l-a părăsit în aceeași zi prin punctul de trecere a frontierei pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu o cursă spre Roma, Italia.

PulsMedia.MD

Organele de drept de la Chișinău nu l-au putut opri sau aresta pe deputat întrucât, în momentul în care a intrat și a părăsit R.Moldova, nu există mandat de căutare pe numele acestuia emis de către ucraineni, iar acesta a cerut azil pe teritoriul țării noastre.

(EXCLUSIV // DOC) Fugarul deputat ucrainean prorus, Artem Dmytruk, a cerut azil politic în R.Moldova, dar în aceeași zi a zburat în Italia

Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei a pornit un dosar penal în legătură cu trecerea ilegală a frontierei de către un deputat. Numele deputatului nu este menționat în comunicatul instituției. La Odesa a fost instituit un grup operativ de anchetă din care fac parte și angajați ai aparatului central al Biroului de Stat pentru Investigații. „Continuă acțiunile urgente de anchetă pentru a stabili modul în care deputatul a trecut granița și cine l-a ajutat în acest sens. Deja au avut loc percheziții la persoane civile și la angajați ai Serviciului Grăniceresc de Stat care au putut contribui la trecerea ilegală a frontierei de către deputat”, se arată în comunicatul instituției, citat de mass-media ucraineană.

glavred.info

Scandalosul deputat figurează în două articole din Codul penal - partea 1 a articolului 122 (provocarea intenționată de vătămări corporale moderate) și partea 1 a articolului 296 (încălcarea gravă a ordinii publice pe motiv de lipsă evidentă de respect pentru societate, care a fost însoțită de o insolență deosebită).

Cine este Artem Dmytruk?

S-a născut în Kazatyn, regiunea Vinnitsa. Deputat majoritar din regiunea Odessa. Șeful unui club sportiv; membru al Comitetului de aplicare a legii din Rada.

Anterior, gărzile lui Dmytruk au fost acuzate că au atacat investitorii la recepția deputatului din Odessa. Dmytruk a participat la un film de propagandă al lui Anatoly Shariy, un blogger suspectat de trădare de stat, despre evenimentele din 2 mai 2014 din Odessa, justificând agresiunea cetățenilor înarmați și pro-ruși care doreau să preia puterea în oraș.

La 9 mai 2020, deputatul a participat la un miting auto organizat de „Partidul lui Shariy”.

Artem Dmytruk - scandaluri politice

Dmytruk s-a aflat în repetate rânduri în epicentrul scandalurilor. În special, în octombrie 2023, potrivit mass-media, el și un alt deputat Oleksandr Kunitsky s-au bătut cu un militar ucrainean în cartierul Goloseevsky din Kiev.

Militarul a fost nevoit să cheme o ambulanță. Victima a susținut că parlamentarii i-ar fi cerut bani și l-ar fi acuzat de unele escrocherii. Ce despre cursul anchetei - nu se știe.

După cum a scris Glavred, Dmytruk critică acum deschis forțele armate din regiunea Kursk, acuzându-le de presupuse crime. Armata și activiștii au reacționat deja la postarea deputatului. În plus, declarația a fost făcută și în OP.

Atunci, activistul Serghei Sternenko a cerut pedepsirea deputatului, iar voluntarul Igor Lachenkov a spus că cuvintele lui Dmitruk sunt trădare. El l-a numit pe deputat un potențial colaborator și gauleiter.



(VIDEO) Tragicul accident de la Sîngerei // A mai murit o persoană. Poliția Națională publică imagini cu momentul impactului

Astăzi, în apropierea satului Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei s-a produs un grav accident rutier. Din informațiile preliminare s-a constatat că un bărbat de 36 de ani din municipiul Bălți, care conducea un microbuz de marcă Renault, a tamponat lateral o Toyota condusă de o femeie de 40 de ani, din raionul Sîngerei. În urma impactului, șoferița a decedat la fața locului.