Vama ba, Delia da. Guvernul anunță că pe data de 28 august va evolua în cadrul concertului dedicat celebrării Zilei Independenței.

Guvernul anunță că pe data de 28 august, artista din România, Delia, va evolua în cadrul concertului dedicat celebrării Zilei Independenței.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 26 august 2024, 11:43   40
Delia

Trupa românească Vama s-a retras din program motivând „situații imprevizibile legate de organizare și planificarea concertului”. Potrivit Guvernului, schimbările în programul concertului sunt de natură strict organizatorică, anunțate de partea română și reies din structura și ordinea evoluției interpreților în spectacolul aniversar.

„Vă așteptăm începând de astăzi, mâine și poimâine să celebrăm împreună Ziua Independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale. Toate concertele încep la ora 18:00”.

Flori muzicale „Baroque Night”, la Artcor

Vineri seara, 16 august, la Artcor – Centrul Industriilor Creative din Moldova, a avut loc un eveniment cultural deosebit. În premieră pentru Republica Moldova, s-a cântat muzică din perioada barocă, aa.1600-1750, la instrumente muzicale caracteristice acelei perioade. Protagoniști au fost doi tinerii muzicieni de la Chișinău stabiliți la Viena: Marius Malanețchi (viola da gamba) și Maria Bunea (lăută).