UPDATE // Tragedie la Sîngerei. O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap

UPDATE // Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a confirmat pentru PulsMedia.MD cazul, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei, dar și la faptul că este vorba despre un caz cu implicarea unui minor.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 23 februarie 2024, 09:58   4653
Poliția

„Fiind examinat corpul neînsuflețit al adolescentului de către medici, preliminar, careva semne de moarte violentă nu s-au constatat. Acesta a fost transportat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului. Polițiștii din Sîngerei au inițiat un proces penal în cadrul căruia investighează toate circumstanțele în care a avut loc tragedia”, susține Talpă.

Știrea Inițială

Un copil de a murit, după ce s-ar fi asfixiat cu o pungă. Tragedia a avut loc noaptea trecută. în jurul orei 22:00, într-o locuință din orașul Sîngerei, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 15 ani. Cadavrul acestuia a fost găsit de către mama sa, ultima fiind și cea care a alertat poliția despre caz.

Sursele noastre mai menționează că băiatul avea pe cap o pungă cu care s-ar fi asfixiat, dar și ar fi folosit un balonaș cu gaz. Preliminar s-ar fi stabilit că adolescentul ar fi recurs la acest gest disperat din cauza unor probleme în familie.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical, însă din nefericire ,medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Medicul-legist care a examinat cadavrul nu a depistat semne de moarte violentă. Totodată, oamenii legii au stabilit că atunci când a fost găsit cadavrul copilului, ușa locuinței era încuiată din interior.

Dânsul nu a lăsat niciun bilețel de adio, iar oamenii legii au inițiat un proces penal în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Amintim că acest caz este cea de-a zecea tragedie înregistrată ieri, fiind și al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore.

Zi neagră în R.Moldova // Alți 7 oameni au murit, dintre care 3 s-au spânzurat. Bilanțul ultimelor 24 de ore - 10 morți

Deficit de cadre la MAI. Adrian Efros: Salariul unui polițist începător este 11 mii de lei

Mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au intenția de a pleca din sistem, iar motivația este una financiară. O spune ministrul Adrian Efros potrivit căruia instituția pe care o conduce se confruntă cu o criză de cadre, în special, în cadrul Poliției de Frontieră și a Inspectoratului General de Poliție. Potrivit ministrului, salariul unui polițist începător este de 11 mii de lei.