Tudor Ulianovschi alături de Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: “Cum identificăm lideri notorii pentru o guvernare progresistă în societățile noastre?”

Diplomatul și candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a avut un schimb de opinii cu liderul social-democrației germane și europene, Cancelarul Olaf Scholz, ambii participând la Summit-ul pentru o Guvernare Progresistă - 2024” de la Berlin. Potrivit ex-ministrului Ulianovschi, interlocutorii au avut o discuție utilă despre viitorul social-democrației europene în Republica Moldova. Despre acest lucru, Tudor Ulianovschi a anunțat pe canalul său de telegram.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 21 iunie 2024, 19:24   625
Tudor Ulianovschi

,,Împărtășim o viziune comună asupra importanței justiției sociale, a protecției drepturilor muncitorilor și a creării de oportunități egale pentru toți. ” a declarat Ulianovschi.

În contextul provocărilor actuale, Tudor Ulianovschi consideră că ,,solidaritatea și colaborarea între liderii social-democrați sunt esențiale pentru a construi o Europă mai unită și mai puternică, unde valorile bunăstării și echității sociale pot defini societăți puternice și înalt dezvoltate economic”.

Amintim că, în perioada 21-22 iunie la Berlin se desfășoară “Summit-ul pentru o Guvernare Progresistă 2024”, organizat de către Fundația Friedrich Ebert Stiftung din Germania, unde Tudor Ulinaovschi a fost invitat să țină un discurs la subiectul modalităților de extindere a Uniunii Europene în noul context geopolitic regional și mondial. 

La Summit a participat și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care pe lângă discursul prezentat a mai susținut și o rundă dezbateri cu întrebări -răspunsuri moderată de către Katharine Viner, redactorul-șef al cotidianului internațional “The Guardian” din Marea Britanie.

Totodată, Tudor Ulianovschi în cadrul vizitei la Berlin, va avea mai multe întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai cabinetului Cancelarului Scholz, precum și cu formatorii de opinie, analiști și instituții de cercetare strategică.

,,Summit-ul din acest an aduce o continuitate valoroasă, având în vedere că în edițiile anterioare au fost invitate personalități notorii precum Frans Timmermans, Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Katarina Barley, Vicepreședinta Parlamentului European, Martin Schulz, fost Presedinte al Parlamentului European, Anneliese Dodds, Presedinta Partidului Laburist din Marea Britanie și mulți alți demnitari europeni și reprezentanți ai mediului de afaceri și academic din mai multe state”, a menționat Ulianovschi.

În același timp, Ulianovschi a subliniat că ,,prezența acestor lideri de top subliniază importanța și impactul acestui Summit în conturarea politicilor progresiste la nivel global”, o temă de actualitate care se impune pe agenda multor capitale occidentale.