CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 19 septembrie 2024, 16:05   13
Șor

Ultima ședință, stabilită pentru data de 18 iunie, a fost contramandată pe motivul demisiei judecătorului Boris Talpă. În locul acestuia, în completul de judecată a fost repartizat Vladislav Gribincea, magistrat CSJ numit în luna iunie în funcție din rândul non-judecătorilor.

Ședința din 17 octombrie este programată pentru ora 10.00, fără participarea părților.

Examinarea recursului a început încă în noiembrie 2023, ședințele fiind de atunci amânate de mai multe ori.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Instanța de apel l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la acesta a sumei de 5,2 miliarde de lei. Ilan Șor a plecat din țară până la pronunțarea sentinței, iar demersurile de extrădare au rămas până acum fără răspuns.