(VIDEO) Dosarul „Leova-Bumbăta”. Iachimovschi: Expertiza proiectului de construcție va dura 7-8 luni

Expertiza proiectului de construcție a drumului Leova-Bumbăta, unde se estimează că s-ar fi deturnat între 4 și 9 milioane de euro, și în legătură cu care a fost deschis un dosar penal ce îl vizează pe șeful Administrației de Stat a Drumurilor, va dura 7-8 luni, a declarat adjunctul procurorului-șef anticorupție, Octavian Iachimovski.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 18 septembrie 2024, 21:16   159
IAchimovschi

Declarația a fost făcută de către adjunctul de la Procuratura Anticorupție în cadrul emisiunei Rezoomat de la RLive. Potrivit lui Iachimovschi, deja două persoane au statut de învinuit în dosarul Leova-Bumbăta.

Acesta a mai spus că PA achită o expertiză independentă a construcției drumului, pentru a afla dacă s-au furat sau nu bani publici.

(VIDEO) Dosarul „Leova-Bumbăta”. Iachimovschi: Expertiza proiectului de construcție va dura 7-8 luni


Inițial, finalizarea expertizei era preconizată abia pentru 2027, însă procurorii au reușit să accelereze procesul. O provocare majoră a fost identificarea unor experți calificați și dispuși să evalueze proiectul, devizele și lucrările efectuate.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.