A băut și a uitat că are copii, la Fălești. Aceștia au fost duși la un centru de plasament, iar mama - pe banca acuzaților

O femeie de 44 de ani a ajuns în fața instanței, deoarece nu a avut grijă de cele două fiice ale sale. Cazul a avut loc la Fălești, în martie 2024.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 11:51   265
băut

Conform procurorilor, pe parcursul unei perioade îndelungate de timp, femeia a lăsat minorele fără supraveghere, a consumat băuturi alcoolice și a neglijat condițiile de trai ale fiicelor sale. Pe 11 martie 2024, fetele au ajuns la un centru de plasament.

Mama lor a recunoscut vina și a relatat că tații copiilor nu îi oferă nici un suport, iar consumul de alcool era pentru ea o modalitate de a evada de probleme. Deoarece nu achitase facturile, locuința sa a fost deconectată energia electrică și termică.

Pe 11 martie 2024, fetele au fost într-o excursie în orașul Ungheni. În acea zi, femeia a consumat abuziv alcool, a adormit la o prietenă și nu a auzit telefonul mobil sunând. Drept urmare, ea nu a fost în stare să-și întâmpine copilele. După câteva zile, când și-a revenit, a constatat că minorele se află la centrul de plasament.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă amendă maximă de 500 de unităţi convenţionale sau până la 120 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

(VIDEO) Bătaia de la Bălți: Curtea de Apel l-a eliberat pe socialistul Moroșan direct din sala de judecată

onsilierul local din partea PSRM, Maxim Moroșan a fost eliberat din sala de ședințe a Curții de Apel Bălți. Asta după ce, Judecătoria Bălți i-a dat lui Moroșan 30 de zile de arest preventiv. În fața sediului a fost organizat un protest. Oamenii au scandat „Libertate pentru Moroșan și Galagoț”. Cei doi au fost implicați în bătaia de la sfârșitul lunii trecute, scrie Nordinfo.MD.