(VIDEO) Bătaia de la Bălți: Curtea de Apel l-a eliberat pe socialistul Moroșan direct din sala de judecată

onsilierul local din partea PSRM, Maxim Moroșan a fost eliberat din sala de ședințe a Curții de Apel Bălți. Asta după ce, Judecătoria Bălți i-a dat lui Moroșan 30 de zile de arest preventiv. În fața sediului a fost organizat un protest. Oamenii au scandat „Libertate pentru Moroșan și Galagoț”. Cei doi au fost implicați în bătaia de la sfârșitul lunii trecute, scrie Nordinfo.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 5 iulie 2024, 12:53   1334
Moroșan

La ieșirea din sala de ședințe Maxim Moroșan a făcut declarații de presă. Acesta a menționat că reținerea sa a fost făcută la comandă.

Altercația a avut loc pe 26 iunie, între două grupuri, după ce un bărbat a fost agresat fizic în stradă. Poliția a reținut șase persoane, inclusiv consilierul municipal Maxim Moroșan și ex-consilieru Dmitri Galagoț.

Formațiunea a numit cazul „o provocare” și a spus că în spatele acesteia s-ar afla liderul Partidului Nostru Renato Usatîi. Reprezentanții „Partidului Nostru” au respins acuzațiile socialiștilor. PN a declarat că Usatîi „investighează cazul dat și va reveni cu detalii”.

Pensionar condamnat, după ce și-a înjunghiat chiriașul

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 72 de ani pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care s-a soldat cu decesul victimei (art.151 alin.4 din Codul penal).