UPDATE // (SURSE) Ex-șef IGPF prins mort de beat la volan, la Edineț. În prezent ar fi mebru MAN și administrator ÎM „Supravegherea și protecția animalelor” din cadrul Primăriei Chișinău

UPDATE // Ex-șeful din cadrul IGPF, care în weekend a fost prins băut la volan, Ruslan Darie, este membrul al Consiliului Național al partidului politic MAN, condus de edilul capitalei, Ion Ceban.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 19 august 2024, 21:58   8270
man

Pe site-ul formațiuni9i politice, Darie este prezentat ca jurist, cu experiență managerială în domeniul afacerilor interne, dar și administrator ÎM „Supravegherea și protecția animalelor”.

Ruslan Darie


ȘTIREA INIȚIALĂ

Un fost șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a rămas fără automobil, este cercetat penal și riscă să devină pieton, după ce în weekend a fost prins de agenții de patrulare mort de beat la volan, în raionul Edineț, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, este vorba despre fostul șef al PTF „Leușeni” din cadrul IGPF, Ruslan Darie. Acesta se deplasa cu un automobil de marca Skoda Octavia când a fost tras pe dreapta de oamenii legii. Deoarece polițiștii au simțit miros puternic de la alcool, l-au testat pe acesta cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că Darie avea o concentrație de 1,04 mg/l în aerul expirat.

Ruslan Darie

Dânsul ar fi fost înlăturat de la volan, iar vehicolul a fost transportat la IP Edineț, unde se află și în prezent.

Pe numele fostului șef al PTF „Leușeni”, dar și care a deținut funcție în aparatul central al IGPF, a fost pornit un dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Amintim că potrivit IGP, în weekend agenții de patrulare au tras pe dreapta  55 de șoferi în stare de ebrietate la volan.

IGP: 55 de șoferi băuți și unul drogat la volan, prinși de agenții de patrulare în weekend