Un contingent de militari moldoveni va participa la EUFOR ALTHEA

Douăzeci de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina – EUFOR ALTHEA. Guvernul a aprobat un proiect cu privire la asigurarea măsurilor organizatorice și a condițiilor necesare pentru misiune, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 11 septembrie 2024, 21:12   108
Army

Contingentul Republicii Moldova va participa în EUFOR ALTHEA în componența contingentului forțelor militare române și va executa misiuni de sprijin al păcii și de patrulare în zona de operații.

Misiunea va începe din 1 octombrie 2024 și va dura 12 luni. Asigurarea logistică va fi oferită de contingentul României.

EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina a fost instituită în anul 2004 și are misiunea de menținere a unui mediu sigur și stabil, cooperând pe deplin cu forțele armate și autoritățile civile ale țării. În prezent, în cadrul EUFOR ALTHEA sunt prezente 22 de țări.

Peste 1300 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova săptămâna trecută. Autoritățile recomandă vaccinarea

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. În perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1310 cazuri de COVID-19 (dintre care 271 în regiunea transnistreană), fiind cu 15% mai puțin față de săptămâna precedentă. Autoritățile de resort recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei, comunică MOLDPRES.