BREAKING NEWS

UPDATE // CSM a decis amânarea alegerii președintelui instituției pentru data de 4 iulie

UPDATE În cadrul ședinței a fost votată Comisia de alegere a noului președinte CSM din care fac parte Alexandru Postica, Ioana Chironeț și Maria Frunză.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 1 iulie 2024, 10:08   142
CSM

Astăzi, membrii CSM au aprobat buletinele de vot. Unul dintre candidați, Aliona Miron a propus ca alegerea președintelui CSM să fie amânată cu câteva zile pentru a-și pregăti platforma pentru concurs.

Sergiu Caraman a menționat că el este pregătit, dar înțelege solicitarea colegei sale referitoare la acest termen. „Cred că subiectul acesta trebuie soluționat cât mai repede, pentru a da curs normalității în sistemul judecătoresc”, a spus Sergiu Caraman.

CSM a decis amânarea alegerii președintelui instituției pentru data de 4 iulie, curent.

Știrea Inițială

Sergiu Caraman și Aliona Miron s-au înscris în lupta pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În aceste clipe, membrii CSM au purces la alegerea șefului CSM.

Potrivit legislației, președintele CSM este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii nu poate fi reales.

Amintim că vineri Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile din concursul pentru șefia CSM.


CSM l-a demis pe judecătorul care obișnuia să practice jocurile de noroc

Magistratul Andrian Ciobanu, care a recunoscut în fața Comisiei Vetting că practică jocurile cu noroc, a fost eliberat din funcția de judecător la Curtea de Apel Bălți de către Consiliul Superior al Magistraturii în urma acceptării raportului Comisiei privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), scrie Anticorupție.MD.