Dosarul tânărului din Glodeni, care o omorât o bătrână și a bătut cu cruzime un bărbat, pus pe masa judecătorilor

Un tânăr de 18 ani din Glodeni este învinuit de omor, tentativă de omor, tâlhărie, viol și răpirea unei persoane, a fost trimis pe banca acuzațiilor. Totul s-a fi întâmplat în noaptea de sâmbătă, 11 mai 2024.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 16:44   109
cătușe

Individul fiind în stare de ebrietate, aflându-se la domiciliul unui bărbat din raionul Glodeni, în cadrul unui conflict spontan, l-a amenințat pe ultimul cu un cuțit, după care l-a scos din casă și l-a dus la marginea satului Ustia. Acolo, tânărul l-a închis pe bărbat într-un beci improvizat, apoi, i-a aplicat un timp îndelungat multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului. După care, cu un obiect a încercat să-l stranguleze, până când victima și-a pierdut cunoștința.

Astfel, după încetarea acțiunilor sale violente, conștientizând că victima este în viață, dar fără cunoștință, a acoperit intrarea în beci cu crengi și pământ, lipsind victima de apă, hrană, în așa mod urmând ca victima să moară.

Ulterior, victima a fost găsită la 13 mai 2024, de către angajații Inspectoratului de Poliție Glodeni. Aceasta era în stare gravă, însângerat și sleit de puteri. Descoperirea a fost făcută în timpul cercetării unui alt caz de omor comis la fel de învinuit.

„În cea de a doua speță, învinuitul, la data de 13 mai 2024, aproximativ la ora 01:30, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul comiterii unui atac tâlhăresc, prin forțarea ușii de la intrare, a pătruns în casa unei femei de 74 de ani din satul Ustia, raionul Glodeni. Tânărul a atacat bătrâna cerându-i să-i transmită bani. După ce victima i-a răspuns că nu are bani, învinuitul i-a aplicat nu mai puțin de 15 lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, cauzându-i dureri și suferințe fizice insuportabile de la care ultima și-a pierdut cunoștința. Ulterior, învinuitul a înjunghiat femeia în zona gâtului. Continuându-și intențiile criminale, a violat femeia, apoi a început să caute prin casă, de unde a sustras suma de 10 200 lei și un telefon mobil, iar apoi a părăsit locul comiterii infracțiunii”, comunică Procuratura Generală.

În caz că vinovăția va fi dovedită, ultimul riscă pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani sau detenție pe viață.

Indivizi din Orhei și Fălești, trimiși la răcoare pentru exploatarea sexuală a două minor de 15 și 16 ani, dintr-un Centru de plasament. Ar fi pretins că le sunt iubite

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 15 și 16 ani închisoare a doi bărbați, pentru exploatarea sexuală în 2018, în Chișinău, a două adolescente dintr-un Centru de plasament temporar a copiilor în situație de risc.