(VIDEO) „Angajați de ocazie la bancă”, ridicau banii de la bancomatele din Chișinău. Poliția Capitalei le-a dat „cariera” peste cap

Polițiștii au demascat un grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi bărbați de 39 și 42 de ani, din mun. Chișinău, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor efectuate prin apel telefonic au fost deconspirați de către polițiștii capitalei.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 3 iulie 2024, 11:40   645
poliția

Bănuiții, sub pretextul că sunt angajați ai băncii, obțineau datele cardurilor bancare și codurile unice de acces, cu care ridicau banii de la bancomatele din Chișinău.

Mai mult, polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți, aflându-se în penitenciar, coordona activitatea frauduloasă prin telefon.

Prejudiciul cauzat constituie 13 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie,  iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă de la 1 până la 5 ani privațiune de libertate.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani și ofițerii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- oficiul Buiucani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii. 

EXCLUSIV (VIDEO) Un cosilier local PSRM a luat la pumni șoferul unei camionete, la Sîngera

Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și l-a agresat pe șofer. Incidentul a avut loc în această dimineață la o spălătorie auto din orășelul Sîngera, municipiul Chișinău, iar scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Potrivit surselor, șoferul agresiv s-a dovedit a fi un consilier local din partea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.