Noi reguli de călătorie pentru pasagerii FLYONE, la cursele Erevan – Chisinau!

În contextul evenimentelor recente, care au afectat siguranța și securitatea zborurilor, dar și confortul pasagerilor cursei Erevan – Chișinău, FLYONE instituie noi reguli de călătorie, valabile pentru toate zborurile către Chișinău prin Erevan. Aceste măsuri vor susține eforturile instituțiilor statului în lupta împotriva migrației ilegale, terorismului și altor activități ilicite ce amenință ordinea constituțională.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 15:21   672
Fly

Principalele modificări:

  1. Verificarea Pasagerilor
  • Transmiterea Listei de Pasageri: Lista pasagerilor de la zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților competente din Moldova, înainte de decolare.
  • Verificări Suplimentare: Autoritățile vor efectua verificări suplimentare până la decolare și aterizare, pentru a identifica și preveni orice risc potențial de securitate.
  • Admiterea la Zbor: Doar pasagerii care au primit confirmarea că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Pasagerii refuzațisau considerați „non grata” nu vor putea călători și nu li se va rambursa contravaloarea biletului achiziționat.

  1. Controlul de Securitate Suplimentar
  • Control la Frontieră și Îmbarcare: În Erevan, toți pasagerii vor fi supuși unui control de securitate suplimentar, la trecerea frontierei de stat și/sau la îmbarcarea în aeronavă.
  • Limită de Numerar: Este instituită o limită de transportare a numerarului la bordul aeronavelor FLYONE la cursele Erevan – Chișinău, în valoare de 3000 USD sau echivalentul acestei sume în orice valută.
  • Verificarea Provenienței: Persoanele competente vor verifica mijloacele bănești disponibile. Pasagerii care dețin mai mult de echivalentul a 3000 USD în numerar și nu pot justifica proveniența banilor, nu vor putea continua călătoria. Proveniența mijloacelor bănești poate fi confirmată prin documente oficiale emise de autoritățile de stat, angajator, contracte de vânzare-cumpărare etc. Pentru mai multe detalii privind documentele confirmative acceptate, vă rugăm să consultați paginile oficiale ale instituțiilor statului.
  • Declararea Sumelor de Bani: Toți pasagerii vor completa un formular prin care vor declara suma de bani pe care o dețin la traversarea frontierei.
  1. Prezentarea la Aeroport
  • Ora Sosirii: Pasagerii sunt rugați să fie prezenți la aeroport cu cel puțin 4 ore înainte de decolare, pentru a putea parcurge toate formalitățile de securitate.

Importanța Măsurilor de Securitate

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni utilizarea teritoriului național pentru activități extremiste, teroriste sau subversive, care ar putea destabiliza ordinea constituțională și securitatea statului. De asemenea, măsurile sunt menite să asigure respectarea normelor legale și să prevină activitățile ilegale.

Angajamentul FLYONE

FLYONE se angajează să respecte drepturile tuturor persoanelor și să asigure siguranța zborurilor. Solicităm pasagerilor să respecte noile reguli impuse și să colaboreze cu autoritățile pentru a facilita verificările necesare. Prin aplicarea acestor măsuri, dorim să asigurăm un zbor plăcut și sigur

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Despre FLYONE

FLYONE (www.flyone.eu) s-a lansat în 2016 și a reușit să devină cea mai mare companie aeriană din Moldova.

În anul 2022, compania a devenit membru al Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA).

În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian, oferit de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența- emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Pe parcursul aceluiași an, a reușit să transporte peste 1 milion de pasageri și să lanseze 6 destinații noi.

În anul 2023 a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional.

La fel, în anul 2023, în premieră pentru o companie aeriană din Moldova, FLYONE a ajuns la un număr record de 2 milioane de pasageri, a lansat 14 rute noi și a extins flota cu încă trei aeronave.

La moment compania operează zboruri către 60 destinații.

35 de curse regulate și charter din Chișinău spre: Praga, Dubai, Veneția, Bologna, Roma, Milano, Valencia, Berlin, Tbilisi, Madrid, Munchen, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Londra, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Bodrum, Dalaman, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.

Cu escală prin Erevan, FLYONE ARMENIA operează zboruri spre: Nisa, Barcelona, Tivat, Milano, Paris, Lyon, Larnaca, Dusseldorf, Tbilisi, Moscova, Vnukovo, Domodedovo, Ekaterinburg, Sankt Petersburg, Mineralnye Vody, Novosibirsk, Samara, Sochi, Istanbul, Dubai, Beirut, Teheran, Tel Aviv, Hurghada și Sharm El Sheikh.

Un curs de instruire privind tehnicile de investigare și cooperarea internațională în cazuri de corupție s-a desfășurat la CNA

Un Curs de instruire de două zile privind tehnicile de investigare și cooperare internațională în cazurile de corupție s-a desfășurat la Centrul Național Anticorupție, organizat de către Biroul Coordonatorului Activităților Economice și de Mediu OSCE (OCEEA) în cadrul proiectului „Sprijinirea eforturilor anticorupție ale Guvernului Moldovei”.