Acord de cartel pe piața produselor petroliere. Șase companii sancționate cu amenzi de sute de milioane de lei

onsiliul Concurenței a anunțat o sancțiune de peste 480 milioane lei pentru acord anticoncurențial în domeniul petrolier.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 3 iulie 2024, 12:15   448
benzină

Consiliul Concurenței a constatat că șase companii prezente pe piața de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere au încheiat un acord anti concurențial cu scopul de a coordona prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat, în perioada martie 2019-ianuarie 2021.

Consiliul Concurenței a constatat că șase companii vizate au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. Aceste modificări au avut loc atât consecutiv (atunci când una sau mai multe companii schimbau prețurile, iar ulterior alte companii făceau modificări similare), cât și concomitent (când majoritatea sau chiar toate întreprinderile luau decizii similare de modificarea prețurilor în același moment, înainte de prima afișare pe panou).

SRL „Bemol Retail” - 29 047 135 de lei,
SRL „Datario” - 1 103 509 de lei,
SRL „Lukoil Moldova” - 180 237 907 de  lei,
SRL „Petrom Moldova” - 77 850 725 de lei,
SA „Rompetrol Moldova” - 191 863 578 de lei,
SA „Tirex Petrol” - 1 529 442 de lei.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile după recepționarea iei de către întreprinderile vizate, în instanța de judecată specializată.

EXCLUSIV (VIDEO) Un cosilier local PSRM a luat la pumni șoferul unei camionete, la Sîngera

Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și l-a agresat pe șofer. Incidentul a avut loc în această dimineață la o spălătorie auto din orășelul Sîngera, municipiul Chișinău, iar scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Potrivit surselor, șoferul agresiv s-a dovedit a fi un consilier local din partea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.