(VIDEO) Ucrainenii revin la tacticile aeriene din Primul Război Mondial pentru a doborî dronele rusești

Serviciul ucrainean de Informații Militare a postat pe rețelele sociale un clip în care sunt prezentate tacticile pe care piloții ucraineni le adoptă pentru doborârea dronelor rusești. Înregistrarea video arată cum o dronă-țintă e mitraliată de la mică distanță de către un militar ucrainean aflat la bordul unui avion ultraușor cu elice - o tactică care amintește de luptele aeriene din Primul Război Mondial.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 8 iulie 2024, 13:16   157
Ucraina

„Luptătorii Serviciului de Informații Militare din Ministerul ucrainean al Apărării desfășoară antrenamente în scopul distrugerii dronelor de recunoaștere, cu ajutorul avionului ultraușor A-22 Foxbat”, se arată într-o postare publicată de militarii ucraineni pe X/Twitter.

După aproape doi ani și jumătate de conflict, războiul din Ucraina s-a caracterizat prin revenirea la o serie de tactici folosite în Primul Război Mondial, dar cu folosirea de armament și mijloace de luptă moderne: lupte în tranșee de la mică distanță, dueluri de artilerie și, recent, folosirea de avioane ușoare cu elice pentru mitralierea dronelor de supraveghere. 


De asemenea, o confruntare similară unui „turnir medieval”, între un M2 Bradley american și un TAB rusesc a fost înregistrată în urmă cu o lună: Cele două vehicule blindate s-au intersectat pe un drum în apropierea unui sat din regiunea Donețk și au tras pur și simplu unul împotriva celuilalt, ca într-un turnir medieval între cavalerii teutoni. 

Transportorul rusesc a fost distrus, în cele din urmă. Avionul A-22 „Foxbat” folosit de ucraineni e un aparat ultraușor folosit în special ca avion-școală. Avionul are două locuri (pilot și pasager/elev) și atinge o viteză maximă de 170 km/h ceea ce îl transformă într-o alternativă ieftină și eficientă pentru urmărirea și interceptarea dronelor de supraveghere.

sursa: digi24.ro

Pe urmele partizanilor anticomuniști conduși de Teodor Șușman: traseul istoric unic în România, prin locuri unde s-a murit cu arma în mână

Un traseu turistic și istoric unic în România a fost amenajat în Munții Apuseni, în zona Mărgău - Răchițele, pe teritoriul județului Cluj. Calea Partizanilor este un traseu memorial-tematic, care duce călătorul prin locurile în care s-au ascuns și au luptat mai bine de 10 ani partizanii conduși de Teodor Șușman.

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. Era considerat colaborator al forţelor ruse, implicat în acţiuni represive împotriva ucrainenilor

Explozia unei maşini în oraşul ocupat Enerhodar l-a ucis pe Andrei Korotkii, „şeful securităţii” la Centrala Nucleară (NPP) Zaporojie, a anunţat Kiev Post , citând informaţii publicate pe contul oficial de telegram de Serviciul de Informaţii Militare al Ucrainei.