Conducea automobilul haotic, până nu a provocat un accident rutier. Inculpatul - condamnat la închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare cu executarea reală a pedepsei închisorii, pentru o persoană acuzată de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 30 septembrie 2024, 13:57   143
PG

Așadar, printr-o sentință recent emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunii şi i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 luni, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate, la 29 iunie 2023, inculpatul, fără a deține permis de conducere, a urcat la volanul unui autoturism marca „Suzuki”. În jurul orei 18:30, în timp ce conducea haotic prin comuna Tohatin, municipiul Chișinău, a pierdut controlul asupra vehiculului, lovind o bordură și, ulterior, un autoturism parcat. În urma accidentului rutier, ambele unități de transport au fost deteriorate nesemnificativ. În scurt timp, fiind sesizată, la fața locului a intervenit poliția. 

Suspectat de șofare sub influența alcoolului, inculpatul a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a refuzat să fie supus testării alcoolscopice și recoltării probelor biologice pentru determinarea stării de ebrietate.

Inculpatul a pledat nevinovat. 

Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Sinteza CNA: Zeci de percheziții în dosare de trafic de influență, contrabandă și bunuri de circa 3,5 milioane de lei, sechestrate

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe percheziții în dosare de trafic de influență, corupere activă, corupere pasivă și contrabandă, operate săptămâna trecută. În primul caz, este vorba despre un bărbat, bănuit că ar fi pretins de la o persoană 200 de mii de lei pentru a influența decizia pe o cauză penală aflată în instanță.

Percheziții într-un dosar de corupere activă, pasivă și contrabandă, în care este vizată o companie de construcții

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică și un avocat.

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău informează că au obținut o sentință de condamnare pentru bărbatul, care în februarie, curent, a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid.