„Polițiști de ocazie”, care au estorcat mii de euro de la o tânără consumatoare de droguri, trimiși în fața judecătorilor

Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au mascat în polițiști și au estorcat 4000 de euro de la o tânără, consumatoare de droguri, pe care au amenințat-o cu intentarea unor dosare penale. Dosarul, instrumentat de Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a fost finalizat și expediat în instanța de judecată.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 10:43   325
pol

Conform învinuirii înaintată de către procurorii de la Chișinău, în luna februarie 2024, cei doi indivizi s-au aflat la intersecția străzilor Leușeni și Podul de Flori din Chișinău, unde, sub pretextul că sunt angajați ai poliției, au prezentat o legitimație eliberată de Ministerul Afacerilor Interne și au amenințat un bărbat cu intentarea unor dosare penale și privarea de libertate.

În urma acestor amenințări, au solicitat și primit de la victimă suma de 4000 de euro (echivalentul a 118 160 lei), în mai multe tranșe.

Victima, fiind consumatoare de droguri, s-a speriat că cei doi, care s-au prezentat drept „polițiști din departamentul anti-drog”, aveau cunoștință despre intenția sa de a achiziționa substanțe narcotice în acea zi.

Învinuiții au pledat nevinovați.

Aceștia riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 13 ani.

(VIDEO) Bătaia de la Bălți: Curtea de Apel l-a eliberat pe socialistul Moroșan direct din sala de judecată

onsilierul local din partea PSRM, Maxim Moroșan a fost eliberat din sala de ședințe a Curții de Apel Bălți. Asta după ce, Judecătoria Bălți i-a dat lui Moroșan 30 de zile de arest preventiv. În fața sediului a fost organizat un protest. Oamenii au scandat „Libertate pentru Moroșan și Galagoț”. Cei doi au fost implicați în bătaia de la sfârșitul lunii trecute, scrie Nordinfo.MD.