Rușii au bombardat spitalul din Sumî. Clădirea, lovită și a doua oară, când salvatorii evacuau răniții. Sunt nouă morți

Nouă persoane au fost ucise în două atacuri cu drone rusești asupra unui spital din orașul Sumî din nord-estul Ucrainei, afirmă oficialii ucraineni, scrie BBC.

publicat de Veronica Ciortan
sâmbătă, 28 septembrie 2024, 18:32   76
ua

Aceștia spun că clădirea a fost lovită sâmbătă dimineața și a fost lovită și a dopua oară, când salvatorii evacuau oamenii. Cel puțin 12 persoane au fost rănite în atacul care a distrus mai multe etaje ale spitalului și a declanșat un incendiu. 

Serviciul ucrainean de stat pentru situații de urgență DSNS a declarat că 122 de persoane au fost evacuate. 

Sumî, la aproximativ 30 km de granița cu Rusia, a fost vizată aproape zilnic de atacuri rusești în ultimele săptămâni. O asistentă medicală și un ofițer de poliție care ajuta la evacuare au fost printre cei uciși în lovituri. DSNS a declarat că trei etaje ale clădirii cu patru etaje, precum și acoperișul au fost parțial distruse. 

Acesta a precizat că un incendiu care a izbucnit după lovituri a fost izolat ulterior. Mai multe clădiri rezidențiale din zonă au fost, de asemenea, avariate. În ultima sa actualizare operațională de sâmbătă, Ministerul rus al Apărării afirmă că forțele sale au efectuat lovituri asupra mai multor brigăzi ucrainene din regiunea Sumî.

ua


digi24.ro

Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au lovit un bărbat până l-au lăsat inconștient pentru că „deranja tomberoanele de gunoi”

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, iar mama sa este cercetată în libertate după ce au lovit și lăsat inconștient un alt bărbat pe o stradă din Sectorul 5. El a fost dus la spital după ce o martoră a incidentului a sunat la 112, având o fractură craniană şi mai multe plăgi.