(VIDEO) Brigada 92 de asalt ucraineană respinge o ofensivă rusă în zona Harkov. 40 de vehicule de luptă în flăcări

Soldații ucraineni din Brigadai 92-a de asalt au distrus acum câteva zile 40 de vehicule inamice, în timpul unui asalt al forțelor rusești desfășurat lângă orașul Pishceane din zona Harkov.

publicat de Veronica Ciortan
sâmbătă, 28 septembrie 2024, 19:40   204
UA

Acest lucru a fost raportat de Iuri Fedorenko, comandantul companiei Achilles UAV din cadrul Brigăzii 92 Mecanizate, relatează Defense Express. 

„Pe 2 septembrie, inamicul a încercat un asalt mecanizat în direcția Kupiansk, lângă Pishceane. Aproximativ 50 de unități de vehicule blindate rusești cu trupe se deplasau spre Kolesnikivka și Kruhliakivka. Brigada 92 a distrus și avariat 40 de piese de echipament militar”, se arată în comentariu. 

El notează că 14 unități de echipament militar au fost distruse. Printre acestea s-au numărat 5 vehicule de luptă pentru infanterie (IFV), 3 tancuri, 1 transportor blindat de personal (APC). În plus, 26 de unități de echipament militar au fost avariate. 

Printre acestea s-au numărat: 10 tancuri, 10 vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) și 1 vehicul blindat de recuperare (ARV). Ca de obicei, serviciul media al Armatei ucrainene a realizat un videolclip cu sceneșe fierbinți ale bătăliei. 

De menționat că eliminarea acestor unități ale armatei ruse nu a putut fi verificată indeopendent.

(VIDEO) Brigada 92 de asalt ucraineană respinge o ofensivă rusă în zona Harkov. 40 de vehicule de luptă în flăcări


digi24.ro