NEWS ALERT

Carnagiul de la Strășeni. Procuratura confirmă informațiile publicate de PulsMedia cu referire la cazierul terebilistului vinovat de accident

Procuratura Generală confirmă că Radu Jalbă, tânărul de 22 de ani, care se afla la volanul automobilului de marca Mitsubishi, vinovat de accidentul din weekend, soldat cu decesul a 5 persoane și traumatizarea a 5 copii, avea permisul suspendat, după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, dar și că a fost condamnat pentru jaf și furt, așa cum a scris PulsMedia.MD, sâmbătă, 10 august, cu referire la surse.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 august 2024, 14:41   1616
Puls

EXCLUSIV // Cine este șoferul teribilist, vinovat de carnagiul de la Strășeni. Anterior ar fi fost prins băut la volan pe străzile Chișinăului

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, pe caz a fost inițiată o cauză penală, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației, de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul mai multor persoane - art.264 alin.(5) din Codul penal, crimă pentru care legea prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

„Învinuitul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut, iar procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința acestuia. Mai mult, conducătorul mijlocului de transport, care este învinuit de comiterea infracțiunii, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, care fost ridicat provizoriu la 15 iulie 2024, urmare a demersului procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii mun. Chișinău. În context, făptuitorul momentan este cercetat și într-o altă cauză penală, intentată la 03 iulie 2024, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat, faptă care a avut loc la 29 iunie, curent, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei”, se arată în comunicat.

Menționăm și asupra faptului că învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior acesta fiind condamnat pentru o infracțiune de furt în anul 2022 și o infracțiune de jaf  în anul 2023.

EXCLUSIV // Filmul carnagiului de la Strășeni. Șoferul vinovat a scăpat cu viață, iar iubita sa de 17 ani a murit

Carnagiul de la Strășeni. Radu Jalbă, șoferul Mitsubishi-ului care s-ar face vinovat, reținut pentru 72 de ore

(VIDEO) Tânăr de 20 de ani din Ucraina, curier de droguri la Chișinău

Un ucrainean, cu vârsta de 20 de ani, a fost reținut fiind suspectat de răspândirea și comercializarea substanțelor narcotice. Suspectul a fost reținut în flagrant de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de poliție Centru, într-o fâșie forestieră din adiacentul unei străzi din centrul capitalei, în timp ce plasa în ascunzișuri pachețele cu substanțe interzise.