Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr, avertizează Ucraina

Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care două sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, potrivit oficialilor militari ucraineni, citați de Ukrainform.

publicat de Veronica Ciortan
sâmbătă, 28 septembrie 2024, 18:27   202
img

„Există trei nave inamice în Marea Neagră, dintre care două sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr cu o salvă totală de până la opt rachete; nu există nave inamice în Marea Azov”, se arată în raportul de sîmbătă dimineață al Comandamentului Forțelor Navale Ucrainene.

Un alt transportator rus Kalibr cu o salvă totală de până la 16 rachete a fost reperat în Marea Mediterană.

În cadrul monitorizării navigației în Strâmtoarea Kerci, marina ucraineană spune că, în cursul zilei trecute, șapte nave au trecut din Marea Azov în Marea Neagră în interesul Rusiei, dintre care șase s-au îndreptat spre Strâmtoarea Bosfor; în timp ce șapte au trecut în Marea Azov, dintre care două se îndreptau dinspre Strâmtoarea Bosfor.

Marea Britanie a introdus sancțiuni împotriva a cinci nave și două entități din sectorul rusesc al gazelor naturale lichefiate, notează Ukrainform.


 


hotnews.ro

Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au lovit un bărbat până l-au lăsat inconștient pentru că „deranja tomberoanele de gunoi”

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, iar mama sa este cercetată în libertate după ce au lovit și lăsat inconștient un alt bărbat pe o stradă din Sectorul 5. El a fost dus la spital după ce o martoră a incidentului a sunat la 112, având o fractură craniană şi mai multe plăgi.