Activitate de informare organizată în cadrul campaniei „Femei informate – generații protejate”, la Șoldănești

O nouă activitate de informare a liderilor de sindicat din teritoriu, organizată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în cadrul campaniei „Femei informate – generații protejate”, s-a desfășurat la data de 17 octombrie 2024 la Șoldănești.

publicat de Veronica Ciortan
joi, 17 octombrie 2024, 18:29   21
Șoldănești

Principalul subiect abordat de către participanții la activitate s-a referit la impozitarea veniturilor salariale și beneficiile angajării formale. Împreună cu Ana Moldovanu, consilieră superioară în Departamentul protecție social-economică a CNSM, cei prezenți au discutat pe marginea problemelor pe care le întâlnesc în activitatea curentă, la nivel de unitate.

Totodată, sindicaliștii au fost informați cu privire la legislația în domeniul protecției social-economice, inclusiv modificările și completările operate recent în Codul muncii, precum și modificări în legislație cu privire la sistemul asigurărilor sociale.

Vilena Bodiu, reprezentanta CNSM în raion, a menționat că această campanie este utilă și necesară, contribuie la buna pregătire a liderilor sindicali la nivel teritorial, care la rândul lor urmează să aplice cunoștințele acumulate în cadrul organizațiilor sindicale primare pe care le reprezintă.

Precizăm că, campania „Femei informate, generații protejate” a fost demarată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova în anul 2019. Printre obiectivele campaniei, promovate de-a lungul anilor în cadrul mai multor activități, menționăm: informarea despre modificările operate în legislația muncii; consecințele muncii la „negru” și achitării salariilor „în plic”; protecția sănătății salariatelor și familiilor lor; combaterea violenței și discriminării în lumea muncii; valorificarea rolului sindicatelor în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, precum și alte subiecte.