CSJ amână o ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat

Curtea Supremă de Justiție a amânat astăzi o ședință în cazul dosarului ex-premierului și totodată lider PLDM, Vlad Filat.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 17 octombrie 2024, 15:11   59
VF

Este vorba despre o ședință în care urma să fie examinată o cerere de accelerare a revizuirii dosarului în privința lui Vlad Filat, în baza unei hotărâri definitive și executorie a CEDO.

 Noua dată pentru ședință a fost stabilită pe 7 noiembrie 2024

CSJ amână o ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat


Amintim că la începutul lunii octombrie curent fecizia pe recursul depus de fostul prim-ministru Vlad Filat, amânată încă o dată, după ce la ședința de la Curtea Supremă de Justiție și-a făcut prezența doar un judecător din completul de 5 magistrați.

Tânăr băut și fără permis de conducere, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la Edineț

Un tânăr de 24 ani din Edineț a fost plasat în arest preventiv pentru 30 zile și riscă până la 5 ani de închisoare pentru că a fost depistat la volan în stare de ebrietate, dar și fără permis de conducere. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) precizează că bărbatul a fost stopat de oamenii legii pe data de 10 octombrie 2024.

România și Republica Moldova au semnat un plan de acțiuni comun în domeniul justiției

O cooperare mai intensă în domeniul justiției și intensificarea relațiilor pe segmentul recuperării bunurilor infracționale sunt doar câteva dintre prevederile noului Plan comun de acțiuni pentru perioada 2025-2027, al celor două ministere, din Republica Moldova și România, semnat la Chișinău. Acesta confirmă intenția comună de a continua cooperarea interministerială, a declarat ministra Justiției din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.