(VIDEO) Crima de la Călărași. Pușcașul condamnat la două decenii după gratii

Bărbatul din Călărași, care în vara anului trecut a împușcat o persoană, în cap, în urma cărui fapt aceasta a decedat, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 20 iunie 2024, 10:16   761
crima

Potrivit Procuraturii, bărbatul a fost învinuit de procurorii de la Călărași pentru faptul că, la 25 iunie 2023, în jurul orei 20:40, în preajma domiciliului său, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în prezența mai multor persoane, a inițiat o ceartă cu doi bărbați. 

(VIDEO 18+) Crima de la Călărași. Momentul în care a fost împușcat în cap bărbatul de 39 de ani

 Ulterior, fiind ofensat verbal, inculpatul i-a amenințat cu moartea prin împușcare pe cei doi participanți la ceartă, ca mai apoi să meargă acasă și să-și arma pe care o deținea în mod legal și un electroșoc.


Cu ele a revenit la locul unde se aflau aceiași 2 bărbați, precum și rudele lor. Inculpatul s-a apropiat la de persoane și l-a efectuat o împușcat în cap pe unul dintre bărbați, care a decedat pe loc.

Pentru fapta comisă, procurorul a solicitat instanței ca inculpatul să fie recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii şi condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Instanța de judecată a recunoscut vinovăția inculpatului și a aplicat pedeapsa solicitată.

Procurorii de la Călărași consideră sentinţa legală, iar temeiuri de contestare lipsesc.

Percheziții într-un dosar de corupere activă, pasivă și contrabandă, în care este vizată o companie de construcții

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică și un avocat.

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău informează că au obținut o sentință de condamnare pentru bărbatul, care în februarie, curent, a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.