Motivul pentru care o femeie a deschis intenționat mai multe cuve ale unei crame din Spania, prăpădind 60.000 de litri de vin

Guardia Civil a arestat o femeie în legătură cu incidentul din februarie, când un intrus mascat a pătruns în crama Cepa 21 din Castrillo de Duero, 150 de kilometri nord de capitala Madrid, și a distrus vin în valoare de peste 2,5 milioane de euro, relatează Blick.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 12:21   16
vin

 Femeia arestată a fost acum eliberată condiționat și urmează să se prezinte în fața unui judecător cât mai curând posibil.  La mijlocul lunii februarie, suspecta a intrat mascată în crama spaniolă, a deschis intenționat mai multe rezervoare, iar 60.000 de litri de vin au ajuns în sistemul de canalizare. 

Femeia ar fi căutat răzbunare după ce a fost concediată. Președintele Cepa 21, José Moro, a declarat, pentru La Vanguardia, că, deși s-a simțit și ușurat de soluționarea cazului, nu poate înțelege „cum a putut comite cineva un astfel de sacrilegiu”.

El a precizat că vinul vărsat nu a mai putut fi salvat și că „societatea a suferit și economic din cauza situației”. Prejudiciul estimat s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Imaginile surprinse de camerele de securitate, pe 18 februarie, la ora 4.30, au arătat o persoană mascată alergând printre cuve și deschizând robinetele a 5 rezervoare.

sursa: libertatea.ro