Femeie ucisă cu sapa în cap de un agresor familiar, la Cimișlia. Mobilul crimei: L-ar fi defăimat în fața feciorilor

Un bărbat și-a ucis soția cu o sapă și a lăsat-o să zacă în grădină, după ce între ei s-ar fi iscat o ceartă din cauza că aceasta l-ar fi defăimat în fața feciorilor. Crima a avut loc ieri, 1 Iunie, în localitatea Sagaidac din raionul Cimișlia, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 2 iunie 2023, 11:33   782
Crimă

Victima s-a dovedit a fi o femeie de 57 de ani, iar cadavrul acesteia a fost găsit de către unul dintre feciori care imediat au alertat poliția, dar și au comunicat că suspect de comiterea crimei ar fi tatăl său, un bărbat de 56 de ani. Acesta le-a spus oamenilor legii că între părinții săi deseori existau certuri, iar tatăl său anterior a fost condamnat pentru agresiune în familie.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Cimișlia, dar și un medic legist,  unde au găsit în grădina din apropierea casei de locuit, într-o groapă cu apă, cadavrul victimei cu diverse semne de moarte violentă.

Medicul-legist a stabilit că pe suprafața cadavrului erau prezente mai multe plăgi în regiunea capului.

Ulterior a fost reținut pentru 72 de ore soțul victimei, bărbatul în vârstă de 56 de ani, care și-ar fi recunoscut parțial vina.

Acesta le-ar fi declarat polițiștilor că ieri dimineață, în jurul orei 08:00, s-ar fi dus în grădină să prășească buruianul, unde a dat peste soția sa. Între cei doi s-ar fi iscat o ceartă, din cauza că bărbatul considera că soția sa i-ar fi provocat pe feciorii săi să se certe cu el, dar și că-l defăimează în fața acestora. În timpul cerții bărbatul a luat în mâna sapa și a lovit-o pe femeie din spate cu sapa în cap, iar când aceasta a căzut jos, dânsul a plecat de acasă.

Sursele noastre menționează că individul, în anul 2019, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de pușcărie, pentru violență în familie fiind eliberat din detenție în anul 2022. După eliberare acesta a revenit acasă, însă soția și feciorii nu l-au primit în casă, ci doar i-au permis să locuiască într-o anexă.

Din momentul eliberării și până la comiterea crimei bărbatul a fost sancționat contravențional de două ori pentru că și-ar fi bătut soția.

Totodată, este de menționat că în perioada anilor 2017-2020, acesta s-ar fi aflat la evidență specială în cadrul IP Cimișlia ca agresor  familiar fiind radiat după ce a fost condamnat.