Un fost premier se vrea președinte al R.Moldova

Vasile Tarlev anunță că va candida la alegerile prezidențiale. Fostul premier al Moldovei a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă, amintindu-și de perioada în care a fost la guvernare.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 11:51   113
Tarlev

„După sute de întâlniri și discuții cu oamenii din țară și de peste hotare, simt aceeași obligațiune și responsabilitate de a mă implica mai activ în rezolvarea problemelor de zi cu zi. (…) Ca un patrior creștin și iubitor de țară, vreau să vă aduc la cunoștință intenția mea de a participa, în calitate de candidat independent, în viitoarele alegeri ale Republicii Moldova”, a anunțat Tarlev, citat de Realitatea.MD.

Tarlev s-a adresat liderilor politici din Moldova, inclusiv lui Vladimir Voronin, solicitând consolidarea forțelor în contextul procesului electoral. Ulterior, ex-premierul a adresat un mesaj electoral și în limba rusă.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. Deocamdată, intenția de a participa și-au anunțat-o Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo, Maia Sandu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu, Renato Ustîi și Natalia Morari. Juristul Teodor Cârnaț, de asemenea, susținea anterior că ar intenționa să participe la scrutin.

(VIDEO) Dorin Recean denunță încercări de influențare a alegerilor. Apel către cetățeni: „De voi depinde să opriți atacul asupra democrației”

Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă cetățenii să participe în mod responsabil la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, din 20 octombrie. Republica Moldova se află într-un „moment de răscruce”, iar alegerea de duminică va defini viitorul țării, a declarat premierul într-un mesaj public transmis cetățenilor.