Război cibernetic. Hackerii ucraineni au atacat serviciile bancare online, telefonia mobilă și internetul din Rusia

Conform presei ucrainene, care citează surse din domeniul informaţiilor, atacul a avut loc marţi dimineaţa, iar miercuri sectoarele respective erau din nou funcţionale.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 25 iulie 2024, 08:09   58
hak

Clienţilor ruşi le-a fost întrerupt temporar accesul la serviciile bancare online şi la plăţile cu cardul, timp de câteva ore. În aplicaţiile bancare ruseşti, ei au văzut un anunţ privind o defecţiune de sistem, cu precizarea că aceasta va fi remediată cât mai curând posibil.

Serviciile secrete ucrainene anunţă frecvent atacuri online împotriva resurselor ruseşti, însă nu au reuşit o operaţiune de amploarea celei din decembrie anul trecut împotriva operatorului de telefonie mobilă Kyivstar din Ucraina, care a fost blocat timp de câteva zile.

Astfel de atacuri au avut loc frecvent de la începutul invaziei în Ucraina.

La începutul acestui an, Kiborg, un grup de hackeri ucraineni, a dezvăluit întreaga bază de date a celei mai mari bănci private din Rusia, Alfa Bank.

Datele publicate la vremea respectivă conțineau nume, numere de telefon şi numere de conturi bancare ale 38 de milioane de clienţi fizici și juridici ai băncii deţinute din 2004 de oligarhul ruso-israelian Mihail Fridman, sancţionat de Statele Unite pentru legăturile sale cu Kremlinul.

sursa: adevărul.ro

(VIDEO) Un american riscă 5 ani de închisoare după ce și-a abandonat câinele în timpul uraganului Milton

Giovanny Aldama Garcia, un american în vârstă de 23 de ani din Ruskin, Florida, a fost acuzat de cruzime agravată împotriva animalelor, după ce și-a legat și abandonat câinele înainte de sosirea uraganului Milton. Tânărul riscă până la cinci ani de închisoare, după ce imaginile cu câinele său salvat de polițiști au devenit virale pe rețelele de socializare, relatează Sky News.