Novel Research: Contrabanda cu țigări din R.Moldova pe piața românească, în creștere cu circa 50%

Piața neagră țigaretelor din România a crescut în mai 2024, până la 10,4% din totalul consumului, comparativ cu 9,8 % în martie, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel. Este celo mai ridicat nivel al contrandandei, din ianuarie 2020.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 1 iulie 2024, 14:33   730
IMG

„În luna mai, contrabanda înregistrează cea mai mare creștere în nord-est, cu 5,2 p.p. până la 26,5%, regiunea continuând să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. De asemenea, în zona de  sud-est piața neagră crește cu 2,6 p.p. până la 7,4 %”, a declarat Marian Marcu, director General al Novel Research.

Potrivit studiului din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră, cea mai mare pondere o deține în continuare Duty Free (36,3%) de se află în scădere, urmată de R.Moldova, aflată în crește semnificativă cu 7,4 puncte procentuale pâna la 23,3% și de Bulgaria (22,1%, în creștere cu 1,6 p.p.

Continuarea articolului vezi pe mold street.com.

IGP despre reținerea lui Alexei Lungu: „A manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță”

În contextul examinării, astăzi, a unei cauze penale, Poliția a recepționat din partea președintelui instanței de judecată din Chișinău demersul prin care, în condițiile Legii 514 din 6 iulie 1995, polițiștii să asigure respectarea oricărei forme de întrunire nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței, altfel acțiunile participanților vor fi considerate imixtiune în procesul de activitate al instituției.