Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Grecia

Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde, în perioada 1-2 iulie, o vizită de lucru la Atena. Șeful Executivului va ține un discurs la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist", ediția a 28-a.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 1 iulie 2024, 13:41   15
Dorin Recean

Totodată, premierul Dorin Recean va avea o întrevedere cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, și cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis. Împreună cu prim-ministrul elen, șeful Guvernului de la Chișinău va participa la semnarea Acordului privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. 

De asemenea, la Atena, prim-ministrul Dorin Recean urmează să discute cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Grecia. 

Liderul separatist din stânga Nistrului se plânge la UE de guvernul de la Chişinău

La o săptămână după ce Uniunea Europeană a lansat negocierile de aderare cu Moldova, liderul regiunii separatiste transnistrene s-a plâns, marţi, reprezentantului Bruxelles-ului că autorităţile centrale îi ignoră propunerile de soluţionare a disputei de lungă durată pe care o are cu Chişinăul şi că impun o "blocadă bancară" asupra firmelor din Transnistria, care le împiedică să acceseze programele UE, relatează Reuters.