Condamnat la închisoare, după ce a cumpărat droguri pe Telegram și le-a aruncat peste gard la Penitenciarul din Lipcani

Un bărbat a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de circulația drogurilor, după ce a făcut rost de droguri de pe o aplicație de Telegram și le-a aruncat peste zidul unei închisori din R. Moldova. Sentința fost pronunțată de Judecătoria Edineț la 21 iunie. Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Briceni.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 25 iunie 2024, 18:36   291
Lipcani

Potrivit acuzării înaintate de Procuratura Briceni, inculpatul având o înțelegere prealabilă și acționând împreună cu un deținut al Penitenciarului nr. 2 din Lipcani, în mod ilegal, în dimineața de 13 septembrie 2023, la rugămintea ultimului, prin intermediul aplicației „Telegram”, a procurat de la persoane necunoscute droguri. În aceiași zi, a transportat-o la Penitenciarul nr. 2, orașul Lipcani, unde în jurul orelor 16:20, a aruncat pachetul peste edificiile de pază, după care a fost reținut de către angajații penitenciarului.

Conform raportului de constatare tehnico-științifică, s-a constatat cantitatea de 1,166 gr (masă uscată) a substanței nominalizate, care, potrivit legii, se atribuie la cantități deosebit de mari.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Percheziții într-un dosar de corupere activă, pasivă și contrabandă, în care este vizată o companie de construcții

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică și un avocat.

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău informează că au obținut o sentință de condamnare pentru bărbatul, care în februarie, curent, a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.