(VIDEO) Scandal la Parlament: Deputații lui Șor, cu „interzis” în sala de plen, vor la ședință. Tauber a chemat Poliția

Deputații apropiați de Ilan Șor, care au interdicții să participe la cinci ședințe ale Parlamentului, s-au dat în spectacol chiar lângă ușa sălii de plen. Aceștia au „acoperit” declarațiile lui Igor Grosu pentru presă și au scandat „jos guvernarea”, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 12:14   694
real

Printre cei vizați se numără inclusiv Marina Tauber, Vasile Bolea, Reghina Apostolova și Denis Ulanov. Vasile Bolea a declarat că, în perioada examinării contestării interdicției, măsura restrictivă nu poate fi aplicată. Argumentul lui, însă, nu a convins paza.

După ce nu au putut intra la întrunire, funcționarii au chemat Poliția, dar au stat de vorbă cu ofițerii în afara clădirii Legislativului, potrivit videourilor publicate pe rețelele de socializare.

Pe 13 iunie, după blocarea tribunei Parlamentului, la propunerea speakerului Igor Grosu, mai mulți deputați din opoziție au fost sancționați. Este vorba despre parlamentari apropiați de Ilan Șor, membri ai blocului „ Victorie”, format la Moscova de către politicianul fugar. Drept reacție, mai mulți deputați din opoziție au cerut dizolvarea Legislativului și alegeri parlamentare anticipate.

Conform serviciului de presă al Parlamentului, Regulamentul instituției interzice deputaților să insulte, să amenințe, să expună calomnii sau să blocheze la tribuna Legislativului și accesul la microfoane, pentru a împiedica desfășurarea întrunirii aleșilor poporului. Cei care încalcă regula riscă să fie avertizați, chemați la ordine, să li se retragă cuvântul, să fie eliminați din sala de ședințe sau să nu li se ofere dreptul să participe până la cinci ședințe.

Dorin Recean, la întrevederea cu autoritățile publice locale din Ceadîr-Lunga: „Avem un singur scop - sa îmbunătățim nivelul de trai al cetățenilor noștri”

Oportunitățile de dezvoltare a localităților prin prisma obiectivului strategic de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dar și beneficiile programelor guvernamentale și ale proiectelor transfrontaliere implementate în țara noastră au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor publice desconcentrate din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.