„Afacerea cu droguri”de la IP Edineț. Polițista acasă la care s-a găsit marijuană a îmbărcat din nou uniforma, iar soțul ei și cel de-al doilea polițist scapă de pușcărie

În luna aprilie a anului trecut, IGP anunța despre faptul că a fost destructurată o grupare criminală care comercializa marijuana în valoare de 250 000 de lei pe teritoriul raioanelor Briceni și Edineț. Atunci, în dosar au fost vizați și doi polițiști din cadrul IP Edineț, cumnat și cumnată. Ea a revenit a îmbrăcat din nou uniforma de polițist, iar el a fost condamnat la 4 an ide pușcărie cu suspendare.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 19 iunie 2024, 15:10   3199
Puls

Este vorba despre Olga Tamazlîcari, ofițer superior în cadrul Serviciul Interacțiune Comunitară din cadrul Secție Securitate Publică a IP Edineț. care potrivit surselor a revenit recent din nou la muncă.

(VIDEO) „Afacere de familie” cu iz penal, la IP Edineț. Doi polițiști implicați într-un dosar de trafic de droguri de sute de mii de lei

Olga Tamazlîcari este căsătorită cu unul dintre suspecți,. Cristian Tamazlîcari, fratele fostului polițist, Dan Tamazlîcari, vizat la fel în același dosar de trafic de droguri. Ofițerii INI în timpul măsurilor de urmărire penală ar fi depistat cantități de marijuană inclusiv în locuința celor doi soți.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la procurorul din cadrul Procuraturii Briceni, Ion Gherman, care a instrumentat cazul, însă acesta a zis că nu-și amintește, s-a arătat deranjat de întrebările reporterului PulsMedia.MD și a întrerupt brusc discuția. Șeful acestuia, fostul șef al Procuraturii Briceni și actual adjunct al procuraturii Briceni, Victor Comerzan, a dat asigurări că se va interesa despre caz și că va reveni cu un răspuns, dar pâna la momentul publicării știrii nu am mai primit niciun răspuns de la acesta.

Totodată, este de menționat că șeful IP Edineț, Anatolie Gonța, nu a binevoit să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor PulsMedia.MD, ca să confirme sau să infirme revenirea în sistemul polițienesc a Olgăi Tamazlîcari.

Solicitată telefonic, Violina Moraru, purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, a declarat pentru PulsMedia.MD că dosarul în care au fost vizați cei doi polițiști de la IP Edineț, cu grade de rudenie, a fost transmis în instanță, iar decizia a fost pronunțată de către Judecătoria Edineț, sediul Briceni din 21 decembrie 2023.

Astfel, în baza deciziei magistraților toate cele patru persoane implicate în dosarul de trafic de marijuana au scăpat aproape basma curată, trei dintre ei au primit ani de pușcărie cu suspendare, iar cea de-a patra a fost scoasă de sub urmăriore penmală.

„Unul din cei 3 inculpați, în vârstă de 23 de ani, (n.r. cel mai probabil este vorba despre fostul polițist Dan Tamzlîcari, care a fost prins în flagrant când transporta droguri cu un Volkswagen și în uniformă de serviciu), a fost condamnat la închisoare pe un termen de 4 ani și 3 luni, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități ce țin de gestionarea drogurilor, etnobotanicelor, a analogilor acestora, precum și a substanțelor chimice și farmaceutice pe un termen de 4 ani. Pedeapsa cu închisoarea pentru inculpat a fost suspendată condiționat, pe o perioadă de probă de 4 ani.

Al doilea inculpat, în vârstă de 28 de ani, (n.r. cel mai probabil este vorba despre Cristian Tamazlîcari, fratele ex-polițistului menționat mai sus, dar și soțul polițistei Olga Tamazlîcari), a fost condamnat la închisoare pe un termen de 4 ani, 3 luni și 10 zile, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități ce țin de gestionarea drogurilor, etnobotanicelor, a analogilor acestora, precum și a substanțelor chimice și farmaceutice pe un termen de 4 ani. Pedeapsa cu închisoarea pentru inculpat a fost suspendată condiționat, pe o perioadă de probă de 4 ani.

Al treilea inculpat, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 3 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități ce țin de gestionarea drogurilor, etnobotanicelor, a analogilor acestora, precum și a substanțelor chimice și farmaceutice pe un termen de 3 ani. Pedeapsa cu închisoarea pentru ultimul inculpat a fost suspendată condiționat, pe o perioadă de probă de 2 ani.

Totodată, a patra persoană cu statut de învinuit în cauza nominalizată, care s-a dovedit a fi o femeie de 37 de ani, (n.r. cel mai probabil aici se face referință la Olga Tamazlîcari, soția celui de-al doilea condamnat și în apartamentul cărora au fost găsite pungi cu marijuana) a fost scoasă de sub urmărire penală, la faza urmăririi penale, prin ordonanța din 27 septembrie 2023, din motiv că fapta acesteia nu întrunește elementele infracțiunii”, a explicat Moraru.

VIDEO // Percheziții la nordul țării: Au fost ridicate droguri în valoare de sute de mii de lei

Percheziții într-un dosar de corupere activă, pasivă și contrabandă, în care este vizată o companie de construcții

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică și un avocat.

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău informează că au obținut o sentință de condamnare pentru bărbatul, care în februarie, curent, a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.