Bărbat din Leova, condamnat la închisoare pentru că a vrut să-și omoare amicul în somn

Un bărbat din Leova a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a încercat să-și omoare prietenul în timp ce acesta dormea. Sentința a fost pronunțată pe 24 iunie, de Judecătoria Cimișlia.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 25 iunie 2024, 12:41   142
somn

Instanța a constatat că cei doi au consumat alcool împreună cu tatăl învinuitului, pe 24 august 2023, iar apoi între cei doi s-ar fi iscat un conflict, pentru victima l-ar fi acuzat de furtul unui telefon.

Inculpatul a profitat că amicul său dormea și l-ar fi atacat cu un topor, provocându-i răni grave. S-a speriat, a aruncat obiectul ascuțit, moment în care în cameră a intrat tatăl său. Bărbatul a chemat ambulanța și victima a fost transportată de urgență la Spitalul Raional Leova, unde i s-a acordat îngrijire medicală. Din fericire, acesta a supraviețuit, dar s-a ales cu sechele pe viață.

În fața instanței de judecată, bănuitul și-a recunoscut vina. Magistrații au decis să-l condamne la 15 ani de închisoare și i s-a impus executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis. De asemenea, a fost obligat să achite cheltuieli judiciare în valoare de 11.620 de lei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Comrat în termen de 15 zile de la pronunțare.

Percheziții într-un dosar de corupere activă, pasivă și contrabandă, în care este vizată o companie de construcții

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică și un avocat.

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău informează că au obținut o sentință de condamnare pentru bărbatul, care în februarie, curent, a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid.

CSJ reia examinarea recursului în dosarul Șor

Curtea Supremă de Justiție a stabilit pentru data de 17 octombrie ședința la care urmează să fie examinată admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de pușcărie. Din completul de judecată face parte și magistratul Vladislav Gribincea. Informațiile au fost precizate pentru IPN de către reprezentanții Direcției monitorizare și relații cu publicul din cadrul Curții.