(VIDEO) Contrabandă, dată peste cap la Vama Albița. Un microbuz înmatriculat în R.Moldova transporta în România peste 500 kg de tutun pentru narghilea

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu lucrători vamali au descoperit, ascunse într-un microbuz, 540 de pachete a câte un kg de tutun pentru narghilea ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. Șoferul microbuzului este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 1 iulie 2024, 13:40   833
www.politiadefrontiera.ro

„În ziua de 01 iulie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 39 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în patul microbuzului, cantitatea de 540 pachete tutun pentru narghilea, cântărind un kg fiecare”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Română.

politiadefrontiera.ro


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 120.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

IGP despre reținerea lui Alexei Lungu: „A manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță”

În contextul examinării, astăzi, a unei cauze penale, Poliția a recepționat din partea președintelui instanței de judecată din Chișinău demersul prin care, în condițiile Legii 514 din 6 iulie 1995, polițiștii să asigure respectarea oricărei forme de întrunire nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței, altfel acțiunile participanților vor fi considerate imixtiune în procesul de activitate al instituției.