Maia Sandu a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președintele Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 07:59   281
Maia

Șeful statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de preferințele politice. 

În cadrul întrevederii, șeful statului a vorbit despre proiectele de dezvoltare din regiuni, finanțate de Uniunea Europeană. Președintele a răspuns la toate întrebările aleșilor locali despre dezvoltarea locală, procesul de integrare europeană, dar și despre desfășurarea referendumului, care va avea loc pe 20 octombrie.

Seria de consultări cu reprezentanții diferitor grupuri, sectoare și comunități va continua, pentru a asigura o informare cât mai largă a societății despre plebiscitul din toamnă. 

(VIDEO) Dorin Recean denunță încercări de influențare a alegerilor. Apel către cetățeni: „De voi depinde să opriți atacul asupra democrației”

Prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă cetățenii să participe în mod responsabil la alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană, din 20 octombrie. Republica Moldova se află într-un „moment de răscruce”, iar alegerea de duminică va defini viitorul țării, a declarat premierul într-un mesaj public transmis cetățenilor.