„Parliament” de contrabandă, la Oancea. Șofer moldovean prins cu o valiză plină ochi cu țigări „de acasă”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu lucrători vamali, au descoperit în bagajele șoferului unui microbuz, câteva mii de ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova, despre care bărbatul afirmă că le-a achiziționat pentru consum propriu.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 11:14   364
țigări

„În data de 03 iulie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie română – R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, în calitate de conducător auto al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Polițieie de Frontieră Română.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și asupra bagajelor persoanelor, de către echipa comună de control,  formată din polițist de frontieră și lucrător vamal, ocazie cu care, au fost descoperite, în interiorul bagajelor personale ale șoferului, 2.600 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova. Persoana a declarat că bunurile îi aparțin și erau destinate consumului propriu, pentru perioada șederii în străinătate.

Conform prevederilor legale, persoana a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ţigările, în valoare totală de aproximativ 1.300 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Amintim că potrivit Novel Research, contrabanda cu țigări din R.Moldova pe piața românească este în creștere cu circa 50%.

Novel Research: Contrabanda cu țigări din R.Moldova pe piața românească, în creștere cu circa 50%

EXCLUSIV (VIDEO) Un cosilier local PSRM a luat la pumni șoferul unei camionete, la Sîngera

Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și l-a agresat pe șofer. Incidentul a avut loc în această dimineață la o spălătorie auto din orășelul Sîngera, municipiul Chișinău, iar scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Potrivit surselor, șoferul agresiv s-a dovedit a fi un consilier local din partea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.