(FOTO) Dacia Bigster va fi lansată la finalul acestui an. Iată cum ar putea arăta

Dacia continuă să crească în Europa, având succes în țările vestice cu modele precum Sandero și Duster, care a primit o nouă generație. Pe valul acestui succes, Dacia își va mări gama de modele cu un nou SUV, cel mai mare de până acum.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 30 iunie 2024, 21:42   1015
Dacia

Prezentat în urmă cu doi ani, conceptul Bigster prefigurează fratele mai mare al lui Duster, model cu care va împărți multe. Mașina a intrat deja în faza de testare, dar încă se află sub camuflaj, astfel că designul rămâne un mister.

Totuși, o serie de randări a apărut recent pe internet, înfățișând ceea ce ar putea fi designul noului SUV cu șapte locuri de la Dacia.

Cum va arăta noua Dacia Bigster?

Din videoclipul postat pe canalul de YouTube Digimods DESIGN include o serie de imagini cu presupusul design al Daciei Bigster.

Bigster va fi un SUV mai mare decât Duster, oferind posibilitatea unei echipări cu până la șapte locuri, ceea ce îl va face un SUV ideal pentru familiile numeroase.

Din imaginile publicate putem observa că multe elemente sunt inspirate de Dacia Spring, însă noul Bigster va semăna mai mult cu noua generație Duster, ambele fiind bazate pe același concept de design.

Bineînțeles, Bigster va fi un SUV mai lung destinat familiilor, care va oferi până la șapte locuri. Gama de motorizări a noului model va fi alcătuită, cel mai probabil, din motoarele regăsite și pe Duster. Astfel că am putea vedea inclusiv motoare pe GPL, mild-hybrid sau full-hybrid.

Deocamdată, producătorul nu a divulgat nicio informație despre noul său model, dar ne așteptăm să vedem un Duster alungit, care să acomodeze mai mulți pasageri.

sursa: promotor.ro

Dispare încă un sedan: Volvo oprește producția modelului S60

SUV-urile au câștigat foarte multă cotă de piață în ultimii ani, iar sedanurile și break-urile par a fi uitate de clienți. O nouă victimă acestui trend este Volvo S60. Gama Volvo trece printr-o transformare, dat fiind faptul că producătorul suedez vrea să facă trecerea la mașini electrice cât mai repede. În portofoliul său găsim deja modele precum EX30, EX40 sau EX90, urmașul electric al popularului XC90.