Dispare încă un sedan: Volvo oprește producția modelului S60

SUV-urile au câștigat foarte multă cotă de piață în ultimii ani, iar sedanurile și break-urile par a fi uitate de clienți. O nouă victimă acestui trend este Volvo S60. Gama Volvo trece printr-o transformare, dat fiind faptul că producătorul suedez vrea să facă trecerea la mașini electrice cât mai repede. În portofoliul său găsim deja modele precum EX30, EX40 sau EX90, urmașul electric al popularului XC90.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 24 iunie 2024, 16:37   56
Volvo

Este clar că Volvo se concentrează pe SUV-uri, acestea fiind cele mai vândute modele din gama sa, astfel că oprește producția lui S60 la fabrica sa din SUA pentru a se concentra pe EX90, care va fi produs tot acolo.

Potrivit Carscoops, informația a fost confirmată de un reprezentant Volvo: „După cinci ani, Volvo Cars încheie producția sedanului S60 în Ridgeville, Carolina de Sud, la sfârșitul lunii iunie 2024, pentru ca SUA și alte piețe să se concentreze pe noul EX90.”

Volvo S60 va continua să fie produs în China

Volvo S60 nu va dispărea complet din moment ce modelul va continua să fie produs în China și vândut pe anumite piețe din lume. Sursele spun că Volvo lucrează la succesori electrici pentru S60 și S90. Despre viitorul ES90 există mai multe informații, ba chiar se spune că un prototip a ieșit de pe linia de producție a uzinei din China la finalul anului trecut.

sursa: promotor.ro