Reacția magistratei Sanduța, după decizia CSM: „„Reputația contează mai mult decât funcția!”

„Am nevoie de câteva zile să procesez cele întâmplate”. Astfel a reacționat judecătoarea Victoria Sanduța, pe rețelele de socializare, la decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost propusă spre eliberarea din funcție. Sanduța a publicat o serie de mesaje primite prin care este condamnată hotărârea plenului CSM.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 13:26   368
Sanduța

„Sunt onorată, pentru mine, reputația contează mai mult decât funcția. Ştiu că aşteptați cu toții o reacție din partea mea, dar am nevoie de câteva zile să procesez cele întâmplate”, a scris Sanduța, citată de Realitatea.MD.

Amintim că magistrata Victoria Sanduța a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Aceasta va fi propusă președintei Maia Sandu pentru eliberarea din funcția de judecător. Decizia a fost luată de CSM, conform voturilor în cadrul ședinței de astăzi – 6 voturi pro și 3 împotrivă.

Indivizi din Orhei și Fălești, trimiși la răcoare pentru exploatarea sexuală a două minor de 15 și 16 ani, dintr-un Centru de plasament. Ar fi pretins că le sunt iubite

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 15 și 16 ani închisoare a doi bărbați, pentru exploatarea sexuală în 2018, în Chișinău, a două adolescente dintr-un Centru de plasament temporar a copiilor în situație de risc.