Tânără inconștientă la volanul automobilului – salvată de medicii, la Tohatin

Echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Rîșcani, mun. Chișinău a fost solicitată pentru a interveni rapid într-o situație de urgență. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 6 iunie 2024 în comuna Tohatin. La ora 15:07, un trecător a solicitat intervenția ambulanței pentru o tânără inconștientă la volanul automobilului, care staționa în preajma unei clădiri.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 8 iulie 2024, 11:51   538
amu

Echipa AMU a ajuns la locul solicitării în 12 minute și a preluat pacienta de 39 ani în stare critică. În timpul examinării în autoambulanță, brusc s-a instalat stopul cardio-respirator. Imediat membrii echipei SAMU Rîșcani au inițiat manevrele de rescuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes în 7 minute.

Pacienta a fost transportată cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmisă în Zona Roșie specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Pentru echipele AMU implicate în resuscitare, fiecare caz de succes reprezintă o realizare semnificativă și o confirmare a eforturilor comune depuse pentru salvarea vieților. Aceste momente speciale aduc o satisfacție enormă și o atestare a calității formării profesionale și a echipamentului medical din dotare.

horosCOP - 06 octombrie, 2024: Racii simt că eforturile lor încep să dea roade, ca și cum ar rezolva un caz complicat

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra fiecărui semn zodiacal, provocând reacții arhetipale neașteptate. Ce secrete vor fi dezvăluite și ce planuri ascunse vor ieși la iveală în urma acestor influențe cosmice? Horoscopul zilnic promite să ofere indicii valoroase pentru navigarea în apele tulburi ale destinului.

De luni, alegătorii pot solicita votarea cu urna mobilă

Persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni în localul secției de votare, pentru a vota la referendum și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile privind votarea la locul aflării pot fi depuse începând de luni, 7 octombrie.

Promo-LEX: Candidații la alegeri nu renunță la „pomeni” electorale, folosesc resursa administrativă și incită la ură

În primele zece zile de campanie electorală, Promo-LEX a identificat cel puțin 792 de acțiuni de promovare a candidaților al prezidențiale și a participanților la referendum. Printre încălcările identificate se numără incitarea la ură, discursul discriminatoriu, oferirea pachetelor cu produse alimentare cetățenilor și utilizarea resursei administrative.