(VIDEO) Accident aviatic în Nepal. Din 19 persoane aflate la bord, a supravieţuit doar pilotul

Cel puţin 18 persoane au murit, miercuri, după ce un avion s-a prăbușit și a luat foc în timp ce efectua manevre de decolare din capitala Nepalului, Kathmandu. Singurul supravieţuitor este pilotul, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 14:06   643
Avion

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:15, la doar câteva minute după ce avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan, potrivit unei declarații a centrului de coordonare a operațiunilor de căutare și salvare al Autorității Aviației Civile din Nepal.

La bordul aeronavei de testare al Saurya Airlines se aflau 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene și doi membri ai echipajului. Avionul se îndrepta spre Pokhara, ca parte a unei verificări de rutină pentru întreținere.

Șeful aeroportului, Jagannath Niraula, a declarat pentru BBC că accidentul „s-a produs imediat ce a părăsit solul, în nici măcar un minut”. Autoritățile aeroportuare nu precizat până în acest moment cauza accidentului, dar, potrivit aceleiaşi surse, avionul ar fi zburat în direcția greșită.

„Imediat ce a decolat, a virat la dreapta, când ar fi trebuit să vireze la stânga”, a spus Jagannath Niraula.

Imaginile cu incidentul arată cum avionul se înclină deasupra pistei înainte de a se prăbuși pe sol, în flăcări. Acesta a fost învăluit rapid în foc și fum.

În forografiile de după incident se văd echipele de salvare făcându-și loc printre epave şi părți mari ale avionului complet înnegrite și carbonizate.

Mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului după incident, dar 18 dintre cei prezenţi la bord au fost găsiţi morţi. Șaptesprezece dintre cei care au murit sunt nepalezi, iar ce-a de optsprezecea victimă este un cetățean yemenit, care lucra ca inginer.

În ceea ce îl priveşte pe pilor, purtătorul de cuvânt al poliției, Dan Bahadur Karki, a declarat că acesta a suferit răni la ochi și la frunte, dar nu este în pericol de moarte.

Nepalul a fost criticat pentru nivelul scăzut de siguranță aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au fost ucise într-un accident al companiei Yeti Airlines, care a fost atribuit ulterior faptului că piloții săi au tăiat din greșeală alimentarea cu energie electrică.

Acesta a fost cel mai grav accident aviatic din Nepal din 1992, când toate cele 167 de persoane aflate la bordul unui avion al Pakistan International Airlines au murit în urma prăbușirii acestuia la apropierea de aeroportul din Kathmandu.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, conform site-ului web al companiei.

sursa: adevarul.ro

(VIDEO) Un american riscă 5 ani de închisoare după ce și-a abandonat câinele în timpul uraganului Milton

Giovanny Aldama Garcia, un american în vârstă de 23 de ani din Ruskin, Florida, a fost acuzat de cruzime agravată împotriva animalelor, după ce și-a legat și abandonat câinele înainte de sosirea uraganului Milton. Tânărul riscă până la cinci ani de închisoare, după ce imaginile cu câinele său salvat de polițiști au devenit virale pe rețelele de socializare, relatează Sky News.