USM este parte a unui consorțiu format din 50 de universități europene. Șarov: Datorită României!

Universitatea de Stat din Moldova (USM) face parte dintr-un consorțiu format din mai multe instituții europene de învățământ superior, inclusiv New Imperial College London, universitățile din Berlin, Sofia, București și Varșovia.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 26 iunie 2024, 15:40   19
Șarov

Declarația a fost făcută în studioul RLIVE TV de către rectorul US, Igor Șarov. Potrivit lui, exigențele au fost mari atunci când USM s-a alăturat comunității, iar cuvântul pentru instituție a fost pus inclusiv de către Universitatea din București.

„Datorită universității din București am intrat în consorțiul UNICA, din care fac parte 50 de universități din Capitalele europene: Berlin, New Imperial College Londra, Sofia. Varșovia, câte o universitate din capitalele europene. Exigențele au fost destul de mari, am lucrat un an pentru a îndeplini cerințele și beneficiile le vom resimți într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat Șarov.

În același timp, potrivit rectorului, USM face parte dintr-un consorțiu al celor mai mari nouă universități comprehensive din România. Instituția își racordează planurile, oferă diplome duble și implementează proiecte comune.

În opinia rectorului, dacă până acum acordul de la Bologna era sperietoare pentru moldoveni, aceștia au înțeles deja că prevederile lui oferă mai multe oportunități, iar prin intermediul programului Erasmus tinerii pot obține și burse la instituții europene.

sursa: realitatea.md

horosCOP - 28 septembrie 2024: Racii sunt acum în centrul unei investigații complexe, cu toate gândurile și atenția îndreptate spre carieră

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra destinelor noastre, punându-ne la încercare intuiția și capacitatea de deducție. Fiecare semn zodiacal va trebui să navigheze prin ape tulburi, unde arhetipurile astrologice se confruntă cu provocări neașteptate. Ce secrete vor dezvălui horoscoapele de astăzi? Descoperiți indiciile ascunse în stele și aflați cum să vă protejați de comploturile universului.

Inovația în educație: Parteneriatul dintre Colegiul „Alexei Mateevici” și Shape Robotics revoluționează procesul de învățare

Educația trece printr-o transformare profundă în era tehnologiei avansate, iar Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, împreună cu Shape Robotics, își propun să devină un jucător activ în acest proces de schimbare. Recentul parteneriat semnat între cele două entități vizează integrarea celor mai noi soluții tehnologice în sălile de clasă, cu scopul de a transforma semnificativ modul în care elevii învață și se pregătesc pentru viitor.